Olay Gazetesi Bursa

CHP İl Başkanı şokta: Terör iddiasıyla pasaport alamadı

Yıllardır… Yurt dışına çıkan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş yeni pasaport almak için hafta başı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurdu. Ne var ki… Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nden verildiği yıllarda sorun yaşamadan pasaport alan Akkuş bu defa tahditle, yani kısıtlama kararıyla karşılaştı. Üstelik… Başvurusunun reddedilme gerekçesini öğrendiğinde tam anlamıyla şok yaşadı. Çünkü… Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü bilgisayar sisteminde adı terör suçlusu olarak kayıtlıydı. Önce… “Bu işte bir yanlışlık var” diye […]

Yıllardır… Yurt dışına çıkan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş yeni pasaport almak için hafta başı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurdu.

Ne var ki…

Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nden verildiği yıllarda sorun yaşamadan pasaport alan Akkuş bu defa tahditle, yani kısıtlama kararıyla karşılaştı.

Üstelik…

Başvurusunun reddedilme gerekçesini öğrendiğinde tam anlamıyla şok yaşadı. Çünkü…

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü bilgisayar sisteminde adı terör suçlusu olarak kayıtlıydı.

Önce…

“Bu işte bir yanlışlık var” diye düşündü. O nedenle, sistemin tekrar tekrar kontrol edilmesini istedi.

Her seferinde aynı bilgiyle karşılaşınca konuyu araştırma gereği duydu. Araştırma sonuçları da karşısına “pasaport işlemleri Emniyet’ten Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’ne devredilirken 1980 öncesi yıllara ait hakkındaki bazı işlemlerin kayda girdiği ve sistemin bu kayıtlarla devredildiği” bilgisi çıktı.

İlginç olan da bu…

Sözü edilen kayıtların üzerinden 40 yıl geçmiş. Bunca yıldır kimsenin aklına gelmeyen kayıtların şimdi ortaya çıkması da dikkat çekici.

Kaldı ki…

1977 yılında çiçeği burnunda spor muhabiri olarak Merinos Sahası’nda amatör maçları takip ederken Görükle İpekspor’un kalecisi Hüseyin Akkuş’u tanıdık.

Elbette bir siyasi görüşü ve ideolojisi vardı. Zaten, amatör futbol camiasındaki herkes bunu bilirdi. Fakat Akkuş’un terörle bağını ne gördük, ne duyduk.

O nedenle…

Sisteme “öğrenci hareketleri” ifadesiyle kaydedilen bilgi notlarının 40 yıl sonra pasaport almasına engel olacağına kendisi bile 40 yıl düşünse inanmazdı.

Ayrıca…

Senelerdir rahat rahat pasaport alıp yurt dışına çıkmasına karşın, pasaportu veren kurumun değişmesiyle sorun yaşaması da ilginç.

Bu konu…

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yaptığı ”Pasaport almak istedim, fakat adımın karşısında terör yazdığı için verilmedi” açıklamasıyla benzerlik taşıyor.

Yani…

Karamollaoğlu’nun başına geleni Akkuş da yaşadı.

 

Akkuş doğruladı, yorum yapmadı

 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne yaptığı pasaport başvurusunun 1980 öncesine ait bilgi notlarına dayalı olarak terör suçu gerekçesiyle reddedildiğini öğrenince CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u aradık.

“Evet, başıma böyle bir şey geldi” deyip doğruladı, ama yorum yapmak da istemediğini söyledi.

Kulağımıza geldiği kadarıyla, sorunun çözülebilmesi için hukuk yolu başta olmak üzere bazı girişimler de yapılıyor.

 

Vahapoğlu: Askerlik süresinin kısalması bazı problemler doğurabilir

 

Aslında… Bayramdan önce TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecekti. Ne var ki, çok sayıda terhis getirecek olan askerlik süresini kısaltan kanun  uzun bayram tatilinde sınır güvenliği sorunu yaşanmaması amacıyla bu haftaya ertelendi.

İşte…

TBMM’deki yasa görüşmeleri sırasında kürsüye gelenlerden biri MHP Bursa Milletvekili ve Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’ydu.

Konuşmasında…

“Türk milleti asker millet olarak tanımlanır. Türk askeri de kanları ve kahramanlıklarıyla yazılan destanlara konu olmuş ve bu tanımı hak etmiş ender askerlerdendir” deyip şunu vurguladı:

“Askere diş bileyenler, askeri önlerinde engel görenler alçakça hakaret etse, iftiraya maruz bıraksa da Türk askeri asildir, vakurdur; haini, satılmışı, iş birlikçiyi umursamaz, görevine devam eder.”

Sonra da şu uyarıyı yaptı:

“Askeralma Kanunu Teklifi’nde yer alan askerlik süresinin kısaltılmasının doğuracağı bazı problemler olabilecektir. Temennimiz, terhislerle zafiyete sebep olmayacak şartların sağlanmasıdır.”

 

Gündeminde ‘medya özgürlüğü’ var

 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu çok yoğun çalışıyor.

Bursa’da çalışıyor, 23 Haziran seçimi için İstanbul’da sahaya çıkıyor, Ankara’da da Meclis ve görev alanıyla ilgili toplantılara katılıyor.

Nitekim…

Kısa adı AGİT olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Medya Özgürlüğü Temsilcisi Harlem Desir ve heyetini kabulde “İnsan hakları bağlamında çoğulcu basının etkinlik kazanması ve medya özgürlüğünün geliştirilmesi” görüşüldü.

 

Alinur Aktaş’ın ‘baba’ olarak gurur günü: Kızı Sıla ortaokulu bitirdi

 

Kuşku yok ki… Anne ve babalar için evlatlarının büyüdüklerini görmek, okul bitirip diplomalarını alırken de yanlarında bulunmak çok büyük gurur.

İşte…

O gururu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş yaşadılar. Aktaş çifti, oğulları Hilmi Sefa Aktaş ile birlikte kızları Sıla Aktaş’ın diploma törenine katıldılar.

Başkan Aktaş, aile fotoğrafını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşırken, altına da “Canım kızım Sıla’m, ne çabuk büyüdün…” diye başlayan ifadelerle duygularını şöyle anlattı:

“Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan kızımın mezuniyet törenine eşim ve oğlumla katıldık. Anne ile babanın en büyük mutluluğu ve gururu evlatları. Bütün evlatlarımızın yolu ve bahtı açık, mezuniyetleri hayırlı olsun.”

 

Enerji Kentleri Birliği’nde seçim

 

Önceki adı Jeotermal Enerji Kaynaklı Belediyeler Birliği’ydi, ama yeni dönemde Enerji Kentleri Birliği oldu. Enerji kaynağına sahip belediyeler arası bilgi alışverişini amaçlayan EKB’de seçim vardı.

Oylamada…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar birliğin Başkanvekilliği’ne, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Elif Koç da Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildi.