Olay Gazetesi Bursa

Bursa’yı Su Kuşu uçuracak: Ankara, İzmir, Bodrum, Filibe

Gözümüz Yenişehir Havaalanı’nın canlanmasında. Çünkü, elimizde uluslararası kalitede bir havaalanı var. Üstelik, yolcu kapasitesi de var. Fakat… Türkiye’nin hava ulaşımını planlayanlar bu mükemmel havaalanını işletmeye niyetli değiller. Geçen yıl Anadolu Jet’in başlattığı Anadolu uçuşları çok büyük ilgi görmüştü. Kış mevsimi uçuşlar kaldırılırken “Söz veriyoruz, yaz başında yeni hatlarla tekrar uçacağız” denildi. Gelin görün ki… Sözler […]

Gözümüz Yenişehir Havaalanı’nın canlanmasında. Çünkü, elimizde uluslararası kalitede bir havaalanı var. Üstelik, yolcu kapasitesi de var.

Fakat…

Türkiye’nin hava ulaşımını planlayanlar bu mükemmel havaalanını işletmeye niyetli değiller.

Geçen yıl Anadolu Jet’in başlattığı Anadolu uçuşları çok büyük ilgi görmüştü. Kış mevsimi uçuşlar kaldırılırken “Söz veriyoruz, yaz başında yeni hatlarla tekrar uçacağız” denildi.

Gelin görün ki…

Sözler havada verildiği için bir kez daha gerçekleşmedi. Hatta, sordurup öğrendiğimiz kadarıyla Anadolu Jet üçüncü konaklama istasyonu olarak kullanmaya başlamasına karşın Yenişehir Havaalanı ile ilgili hiçbir yeni uçuş planlaması yapmıyor, gündeminde Bursa yok.

Ama…

Bursa kendi göbeğini kendi kesebilecek kapasitede bir şehir.

Nitekim…

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kuruluşu Burulaş’a ait Su Kuşu uçakları Yunuseli Havaalanı’ndan İstanbul’un göbeği olarak tanımlanan Haliç’e yolcu taşıyorlar.

Yunuseli’nde havaalanından kalkan uçaklar, 20 dakikada Haliç’e inerken, dileyen Taksim’e, Mısır Çarşısı’na. Tahtakale’ye yürüyerek ulaşabiliyor.

Üstelik…

150 liralık bilet ücreti, birkaç gün önce alındığında 120 liraya kadar iniyor.

İşte…

Bursa-İstanbul arasında ilgi gören Su Kuşu uçuşlarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şu bilgiyi verdi:

“Arifeden, yani bugünden itibaren İstanbul-İzmir Alsancak arası deneme uçuşları başlıyor. Burulaş Alsancak Limanı’na yolcu terminali yaptı.”

Bu noktada…

İstanbul-Çanakkale uçuşlarının büyük ilgi görerek devam ettiğini anımsatan Altepe yeni uçuş planlarını da açıkladı:

“İstanbul-İzmir uçuşlarının ardından Bursa-İzmir uçuşu planlıyoruz. Ege’de Bodrum ve Alaçatı gibi tatil yörelerine de uçacağız.”

Şunu da ekledi:

“Ankara da uçuş planımızda, Türk Hava Kurumu’na ait olan Etimesgut Havaalanı’nı kullanabilmek için anlaşmak üzereyiz.”

Bir hedef daha açıkladı:

“Bulgaristan’ın Filibe kentine de Bursa’dan Su Kuşu ile uçmak için işlemler bitmek üzere. Bursa’dan 2 saatte Filibe’ye, Üsküp’e uçulacak.” 

 

Su Kuşu’yla uçmak ayrıcalık!

 

Normalde… Yolcu uçakları belli bir yükseklikten uçtukları için, çoğunlukla bulutların üstüne çıkıyorlar. Oysa Burulaş’ın Su Kuşu uçakları daha alçak uçuşlar yapıyorlar.

O uçuşların ayrıcalığını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe anlattı:

“Alçaktan uçulduğu için, yolcu etrafı çok rahat görebiliyor, manzaranın güzelliğini yakından izleyebiliyor. Geçilen şehirler, köyler tanınabildiği için de seyir zevki yüksek oluyor.”

 

Yunuseli’nden gece de uçulabilecek

 

20 yıl öncesine kadar Bursa’nın tek havaalanı olan Yunuseli Havaalanı şimdi Büyükşehir eliyle yeniden canlandı.

Pistin bitimindeki itfaiye ve kule inşaatları tamamlandı, cihazların montajı yapılıyor. Yeni adımı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe açıkladı:

“Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen tek havaalanı olan Yunuseli’nde ışıklandırma da yapıyoruz. Yakında uçaklar geceleri de inip kalkabilecek.”

Bir de isteği var:

“Bursalılar bu havaalanını çok daha fazla kullanmalı.”

 

Altepe: Sıcaksu arazisinin yüzde 15’ini 70 milyona sattık

 

Düne kadar kent dışı kabul edilen bölgede Tabakhaneler vardı. Üstelik,  termalin değeri bilinmediğinden, derilerin sıcak suyla yıkanabilmesi için oraya kurulmuşlardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 10 yıldır Tabakhaneler’in kaldırılmasıyla uğraşıyor. Badırga’daki Deri OSB ile amaca ulaştı, sonra da bölgeyi Bursa’nın turizm merkezi yapmak üzere projeler hazırladı.

Ancak…

400 hissedarlı bir yere yatırımcı bulmak kolay değil. Bu nedenle Altepe alanın bir bölümünü kamulaştırıp, bir bölümün vekaletini aldı, ilk parselin satışı da gerçekleşti.

Ancak…

Büyükşehir’in kamulaştırmalara 130 milyon lira harcayıp 70 milyon liraya sattığı gerekçesiyle muhalefet gruplarından itiraz geldi.

İşte…

Bu itirazı anımsattığımızda Başkan Altepe önce “Kimseden bilgi saklamıyoruz, ama bu doğru değil” dedi ve şunu açıkladı:

 “142 bin metrekare alanının tamamını 130 milyon liraya kamulaştırdık. Fakat yüzde 15’i kadar olan 22 bin metrekaresini 70 milyon liraya sattık.”

Şunu vurguladı:

“Tamamını değil, yalnızca yüzde 15’ini 70 milyon liraya sattık. Tamamı ne kadar eder, onu da isteyen hesaplayabilir.”

Yabancı yatırımcıların ilgilenmelerine karşın Bursalı girişimci olarak B Plas’ın ilk parsele 68 milyon 100 bin lira verdiğini, fakat girişimiyle 70 milyon liraya çıktığını kaydeden Altepe şunu da ekledi:

“Yattığınız yerden proje gelmiyor, projeler müşteri de bulmuyor. Burada hem Bursa, hem Büyükşehir Belediyesi, hem yatırımcı kazandı.”

 

Su fabrikası deneme üretimine başlıyor

 

Uludağ’dan gelip ve boşa akan suları değerlendirilmek amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi 3 ay önce Kestel’in Gözede Köyü’nde su fabrikası temeli attı.

6 ayda deneme üretimine başlaması hedeflenen fabrikada 19 bin metrekarelik kapalı alan bitti ve bayramdan sonra deneme üretimine başlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe su fabrikasını anlatırken, “Yüzbinlerce metreküp su boşa akıyordu, şimdi litre litre satılacak ve kentin rantı artacak” dedi.