Olay Gazetesi Bursa

Bursa’nın şansı: Sağlıkta ‘marka kent’ ve ‘sağlık turizmi’ için hazır

Hafta içinde… 10 yılı İl Sağlık Müdürü olmak üzere, kurumun en alt kademesinden başlayan yönetici geçmişiyle Bursa sağlığına 24 yıl hizmet veren Dr. Özcan Akan çay içimi uğradığında sohbetimiz Bursa’nın sağlık yatırımları ve sağlık altyapısı üzerine gelişti. Sohbet ederken… “Şehir Hastanesi pandemide Bursa’nın şansı oldu. Olmasaymış Bursa’nın işi çok zormuş” deyip gözlemimizi paylaştık. Sonra da… […]

Hafta içinde… 10 yılı İl Sağlık Müdürü olmak üzere, kurumun en alt kademesinden başlayan yönetici geçmişiyle Bursa sağlığına 24 yıl hizmet veren Dr. Özcan Akan çay içimi uğradığında sohbetimiz Bursa’nın sağlık yatırımları ve sağlık altyapısı üzerine gelişti.

Sohbet ederken…

“Şehir Hastanesi pandemide Bursa’nın şansı oldu. Olmasaymış Bursa’nın işi çok zormuş” deyip gözlemimizi paylaştık.

Sonra da…

“Bursa’nın sağlık stratejisi ne olmalı?” diye sorduk.

Dr. Özcan Akan da…

Sağlık yatırımları ve altyapı planlamasına emek vermiş dönemin yöneticisi olarak düşüncesini söyledi:

“Bursa; birinci, ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetleri altyapısını tamamlamış ve sağlık hizmeti sunumunda stratejik eylem planını yapmış en başarılı iller arasında.”

Bakışı şu:

“Bursa artık, sağlık hizmetleri sunumunda marka kent olmayı hedeflemeli ve sağlık turizminde hak ettiği yere gelmeli.”

Şunun altını çizdi:

“Bu hedefler için gerekli olan Türkiye’nin en iyi Şehir Hastanesi’ne sahip. Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas ve Eğitim Hastanesi Türkiye’nin en kapsamlı hastanelerinden biri.”

Ardından…

“Sağlıklı Yaşam Merkezleri ile Dünya Sağlık Örgütü takdirini kazanmış bir kentten söz ediyoruz” dedi ve devam etti:

“Türkiye’nin en başarılı 112 Acil sistemine sahibiz. Hiçbir kente nasip olmayan ve Bursa mimari dokusuna uyumlu, çoğu hayırseverlere yaptırılmış Aile Sağlığı Merkezleri var.”

Önemsediği şu:

“Çağımızın hastalığı olarak görülen teknoloji bağımlılığı ve obezite de öncü. Her ilçeye kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezleri obezite, kanser ve teknoloji bağımlılığı gibi kronik hastalıkların önlenmesi, toplumun bilinçlenerek sağlıklı yaşlanma ve sağlık okur-yazarlığını anlatan sağlık yapıları oldu.”

Açıkçası…

Sağlığın öneminin daha da anlaşıldığı pandemi sürecinde bunlar Bursa’nın şansı olarak yansıyor.

Kente de moral veriyor.

Özel sağlık kurumları da hedef büyüttü

Dr. Özcan Akan 26 yıl sağlığa hizmet ettiği Bursa’da 10 yıl İl Sağlık Müdürlüğü yaptı.

2019’da emekli olunca Medicana merkezde 1.5 yıl direktör olarak görev alıp Bursa’ya döndü. 8 aydır da Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü.

Özel sağlık kuruluşlarının önemine dikkat çekerken hedefini açıkladı:

“Medicabil’i Bursa ve Güney Marmara’nın nitelikli sağlık hizmeti sunumunda en iddialı hastaneler arasına getirmek istiyorum.”

AK Parti’den siyasete ‘genç’ model: Yeni Seçmen Birimi oluşturuldu

Gerçi… Erkene alınıp alınmayacağı beklentileri gündemden çıkmadı, ama seçim zamanında yapılsa bile 16 ay kaldı. Bu hiç de uzun bir süre değil.

O bakımdan…

Siyasi partiler seçim hazırlıklarına teşkilatlarından ya da örgütlerinden başladılar.

Bu kapsamda…

İllerde düzenlediği Teşkilat Akademisi toplantılarıyla startı veren AK Parti, bir yandan da ilçe teşkilatlarıyla sandık kurulları listelerini hazırlıyor ve belirlenen isimlere eğitimler veriyor.

İşte…

Böyle bir süreçte yaşlı partisi olarak görülen AK Parti’den siyasete yeni yapılanma modeli geldi ve İl Gençlik Kolları öncülüğünde Yeni Seçmen Birimi oluşturuldu.

İlk toplantısını…

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk başkanlığında yapan Yeni Seçmen Birimi, bu seçimde ilk kez oy kullanacak genç seçmenler için özel çalışmalar planladı.

Elmasbahçeler ‘mahalleli’ siyasetçilerle buluştu

İkisi de… Elmasbahçeler Mahallesi’nden yetişti. Recep Altepe siyasi görevlerinden sonra Osmangazi Belediye Başkanlığı yaptı, üst üste 2 kez seçilen ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Refik Özen de geçmişte AK Parti İl Sekreterliği ve Osmangazi İlçe Başkanlığı yaptı.

İki siyasetçi…

Pazar sabah namazında Elmasbahçeler’de mahallelileriyle buluştular, cami çıkışı sohbet edip hep birlikte çorba içtiler.

Uludağ’ın zirvesinin dibindeki yaylaya bu yolu aşıp da çıkmak çok zor

Tarifini… Uludağ’ın ihtişamlı zirvesinin tam dibi olarak yapmak mümkün. Soğukpınar’ın üst tarafında, zirvenin altında Ketenlik Yaylası yer alıyor.

Ayrıca…

Uludağ nimetleri arasında yer alan muhteşem Aras Şelalesi var.

Bilenler…

Yaz-kış demeden Ketenlik Yaylası’na ve Aras Şelalesi’ne çıkıyorlar, Burası büyüleyici doğal güzelliğiyle Bursa’nın doğa turizmi için çok önemli fırsat.

Fakat…

Yaylaya ulaşan yolda ciddi sıkıntı var. Özellikle Karaıslah Köyü ile Ketenlik Yaylası arasındaki yolu aşmak yaz aylarında bile zor, kış mevsimi ise daha zor.

Bildiğimiz kadarıyla…

Orman sahası kabul edildiği için belediyeler bu yolu düzenleyemiyorlar. O nedenle Orman Bölge Müdürlüğü’nün hem bölgede yaşayanlar için, hem de ziyaretçiler için bu yolda çalışma yapması gerekiyor.

Yöre sakinleri bu çalışmayı bekliyorlar.

Şehit çocuklarının Orman’la Uludağ mutluluğu

Hafta sonu… Bursa Orman Bölge Müdürlüğü hoş bir organizasyona imza attı ve “Şehitlerimizin emanetleri” dediği bir grup şehit çocuklarını davet edip Uludağ’da ağırladı.

Bursa Ormanspor Kulübü konuğu olarak Uludağ’daki Orman tesislerine konuk olan şehit çocukları arasında ilk kez Uludağ’ı gören ve ilk kez kayakla tanışanlar vardı.

Onlar da Orman Bölge Müdürlüğü ile mutlu bir gün geçirdiler.