Anımsıyoruz da… 1970’li yılların ortalarında Bursa’da iki hastane vardı. Biri, Hisar’daki Devlet Hastanesi, diğeri Çekirge’deki SSK Hastanesi.
Üçüncü olarak…
Ankara Yolu’ndan Ertuğrulgazi’ye çıkan yolun başındaki alanda Göğüs Hastanesi açıldığında “Şehir dışına hastane mi olur, nasıl ulaşacağız?” diye tepki gösterildi.
Sonrasında Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet verdi, üniversite Görükle Kampüsü’ne taşınınca Yüksek İhtisas Hastanesi olarak kullanıldı. Yıkıldığı için de artık yok.
4 yıl önce…
Şehir Hastanesi açılırken de kente uzaklık en büyük eleştiri konusuydu. Fakat gördük ki, insanlar sağlık için ulaşıyorlar. Hastane de günün her saati dolu.
İşte…
1.355 yataklı Şehir Hastanesi yüküne ortak olması için Acemler’de planlanan sağlık devi bir hastane daha var: 1.315 yataklı Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi.
Biz de…
Kentin ikinci büyük sağlık üssü inşaatını, İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’la konuştuk. İnşaatın son durumuyla ilgili şu bilgiyi verdi:
“Yüzde 85’i geçen oranda tamamlanan hastane inşaatında ön cephe bitti, arka cephede kaplama devam ediyor. İç mekanlarda ince işler hızlı şekilde yapılıyor.”
Şunu söyledi:
“Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanemiz, 1315 yatağıyla Şehir Hastanemiz kadar yatağı olan dev bir sağlık üssü. Ameliyathaneleri, yoğun bakımlarıyla yapılması gereken çok iş var. O nedenle bir yandan Sağlık Bakanlığımız, diğer yandan müteahhitle sürekli temas halindeyiz.”
Ne zaman biteceği sorumuzu şöyle cevapladı:
“Elbette bu büyük hastaneyi vatandaşımıza sağlık hizmeti vermesi için bir an önce bitirmek istiyoruz. Müteahhidimiz de çok güçlü, fakat deprem sonrası malzeme tedariki ve usta sıkıntısı doğdu. O nedenle aksama olabiliyor.”
Hedefi açıkladı:
“Şehir Hastanesi yükünü alacak yeni sağlık üssümüzü yerel seçimden önce bitirmeyi hedefliyoruz.”
Yüksek İhtisas’a başhekim atandı
Hastanede,…
Şubat ayından bu yana başhekim olarak vekaleten görev yapan Doç. Dr. Salih Metin asıl görevi İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı’na dönerken, başhekimlik görevini yeni atanan Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan Ay’a devretti.
Memleket Hastanesi’ne tarihi restorasyon: 200 yatağıyla hizmet verecek
İşte…
Bursa’da başka hastane yokken sağlık hizmeti veren Memleket Hastanesi tarihi restorasyonla yenilenme aşamasında.
O aşamayı…
İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz anlattı:
“Anıtlar Kurulu ile birlikte yürüttüğümüz Memleket Hastanesi restorasyon projesi tamamlandı, Sağlık Bakanlığımız ihalesini yaptı.”
Şunu vurguladı:
“Sonradan yapılmış bazı eklentileri yıkıp ortadan kaldırdık. Restorasyon tarihi binanın aslına ve tarihi dokuya uygun yapılacak. Doğal olarak bunlar da zaman alıyor.”
Şunu açıkladı:
“Titiz bir restorasyonu tamamlayıp Memleket Hastanesi’ni 200 yatağı ve poliklinikleriyle aslına uygun olarak bölgenin hizmetine sunacağız.”
Spastik Çocuklar Hastanesi yeniden yapılıyor
“Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Bursa ve bölge illeri için çok önemli. Bu hastanemizi geçici olarak Ovaakça’da AMATEM’in olduğu yere taşıdık. Eski binayı da yeniden yapmak üzere yıkıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Günümüz şartlarına uygun, 100 yataklı Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Hastanesi kazandıracağız.”
Depremi hep binaların yıkımıyla konuşuyoruz: İnsanın yıkımı da önemli
Oysa bir de insanın yıkımı var.
İşte…
Bugüne kadar ilk kez depremin sosyal etkilerini ele alan bir paneli Bursa Teknik Üniversitesi düzenledi.
16 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’teki paneli şu nedenle önemsedik:
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar da, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan da bilim dünyasının görüşlerini önemsediği isimler.
Deprem bölgelerindeki saha çalışmalarından sonra, insan boyutunu ele almak da onlara düşerdi.
Panelde…
Moderatörlüğü Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar üstlenirken; alanlarının uzmanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Dr. Öğretim Üyesi Aslı Yeşil, Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Şimşek, Dr. Öğretim Üyesi Selda Adiloğlu Eklemezler gibi yetkin isimler konuşmacı olacaklar.
Usta, tek karede meteor yağmurunu görüntüledi
Cumartesi akşamı…
Yılda bir kez gözlemlenen meteor yağmuru için Karacabey sahilinde, Mudanya’nın antik Kapanca Limanı’nda, Keles Gököz’de etkinlikler düzenlenirken, Bursalı Astronomi Fotoğrafçısı Tunç Tezel o gece Keles’in Sorgun Köyü’nde çektiği tek kare fotoğrafla geceyi gözler önüne serdi.
Ustalık başka bir şey.