Hafta içinde… Gürsu Belediyesi’nin düzenlediği Girişimci Gençlik panelinde moderatörlüğünü yaptığımız oturumda tanıdık.
Ali Özer, ürettiği oyunlar sayesinde tanınırlığı Bursa ve ülke sınırlarını aşan 28 yaşında genç bir yazılımcı. Oyun yazmaya da 14-15 yaşlarında başlamış.
İstanbul’da cep telefonu üreten GM’in pazarlama, satış, Ar-Ge bölümlerinde çalışmış. Cep telefonunda Türk kamerasını dünyaya ilk ulaştıran olmuş.
Bunu da…
O nedenle de, GM merkezindeki başarı panosunda adı yazan tek kişi.
Buna karşın…
2020’de Bursa’ya dönüp kendi işini kuran Ali Özer, gelişmekte olan dijital oyun yazılımı alanına yoğunlaşmış. Halen, 15 gençle birlikte Nilüfer’deki Clik Game Studio’da oyun yazılımları üretiyor.
Şimdilerde…
Gençlerle dijital oyun dünyası için fikir üretiyorlar, test ediyorlar, tasarım ve yazılım geliştiriyorlar.
Dahası…
Dünyayı kasıp kavuran Güney Kore dizisi Squid Game ekim ayında yayınlanmaya başladığında dünyadaki ilk oyun versiyonunu bu ekip üretti.
Genç yazılımcı Yunus Özer’in fikir babası olduğu projeyi Ali Özer şöyle anlattı:
“Oyunumuz film yapımcısı firmanın başvurusu üzerine 7 gün internette kalabildi, fakat bu 7 günde 2.5 milyon kişi cep telefonlarına indirdi. 7 günde 2.5 milyon indirme şu an dünya rekoru.”
Öyle ki…
Bu başarı onlara dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Netmarble tarafından yatırım ortaklığı teklifi gelmesini sağlamış.
“Netmarble yatırım ortağımız oldu, birlikte çalışıyoruz” diyen Özer bu ortaklığa şöyle bakıyor:
“Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri Bursa’da doğma büyüme şirkete yatırım yaptı. Bu bizim için mutluluk.”
Görünen o ki…
Global oyun dünyasına Bursa’dan dev bir atak geliyor.
Hedefi büyük: Bursa’dan ‘unicorn’ çıkaracak
20 civarı oyun üreten ve dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Netmarble’ın yatırım yaptığı firması için Ali Özer’in hedefi şu:
“Dünyada 1 milyar dolar değerlemeye sahip şirketlere ‘unicorn’ deniyor. Hedefim Bursa’dan unicorn çıkarmak.”
Başkan Aktaş’la Karaca arasında BESAŞ ekmeği polemiği büyüdü
Buna…
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan cevap geldi. Fırınlarda 250 gramı 2.5 liradan satılan ekmeğe karşın BESAŞ’ın 400 gram ekmeği 2 liradan 550 dağıtım noktasına ulaştırdığını ifade eden Aktaş, çağrı yapan Karaca’ya “BESAŞ’tan size ekmek çıkmaz” cevabı verdi.
Bunun üzerine…
Karaca cumartesi gecesi, ekmek sayısının artırılması için başvuran bayiye BESAŞ’tan gelen “yapılan kısıtlamalar nedeniyle talebin karşılanamadığı” mesajını paylaştı.
Ardından…
Aktaş rakamlarla BESAŞ üretimini açıklarken “üretimin artarak devam ettiğini” söyledi, Karaca’dan özür beklediğini duyurdu.
Karaca ise “BESAŞ bayilerine neden eksik ekmek gönderiliyor?” sorusunu tekrarlayıp “pazartesi günü bayileri gezeceğini” duyurdu.
İstanbul’un büyük ilçelerinde Sessiz Devrimler’i anlattı
Geçen ay Esenler, Fatih, Bayrampaşa, Eyüp, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ilçelerinde kürsüye çıkan eski Bakan Çelik cumartesi yine İstanbul’daydı.
Ümraniye, Ataşehir, Beykoz, Maltepe, Üsküdar, Kadıköy’de teşkilatlara Sessiz Devrimler’i anlattı.
Boşa gitmesine izin yok: Mustafakemalpaşa’da yağmur suyu hasadı
Yani…
Küresel iklim değişikliği giderek mevsimleri daha fazla etkiliyor. Bırakın çocukluğumuzda diz boyu karda kızak kaymayı, 6 yıl önceki 1 parmak kar bile artık yok.
Bu da, suyun önemini artırtıyor.
Nitekim…
Mustafakemalpaşa Belediyesi akıp giden yağmur suyunu değerlendirmek için başlattığı projeyi yağmur suyu hasadı ile tamamladı.
Projeyle…
Belediyenin Destek Hizmetleri ve Fen İşleri Şantiyesi binasındaki oluklarda toplanan yağmur suları biriktiriliyor. İlk etapta bu sularla belediyenin araçları yıkanıyor. Sonraki süreçte tuvaletlerin temizliğinde de kullanılacak.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni kutluyor, örnek olmasını diliyoruz.
Kılıç-Kalkan’a kültür ödülü
Bu emek…
Tophane Rotary Kulübü Başkanı Erdoğan Nadir ve Rotary 2440 Bölge Guvernörü Nedim Atilla tarafından Dernek Başkanı Faruk Alkaya ve Başkan Yardımcısı Kenan Yetişen’e verilen Kültür Ödülü ile taçlandırıldı.