Konu… Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cumartesi günü Bursa programı kapsamında TEKNOSAB’ı ziyaretinde gündeme geldi.
Getiren de…
TEKNOSAB Sanayicileri Sözcüsü olarak toplantıya katılan Sami Bilge oldu:
İlk anda…
“Olur mu öyle şey… Bursa’ya lojistik merkezi yapıyoruz” diyen Bakan Karaismailoğlu, olmadığını öğrenince şaşırıyor.
Gerçekten de…
Türkiye’de işletmeye alınan 12, yapımı devam eden 3, tamamlanan 3, etüd-proje aşamasında 5 lojistik merkezi arasında Bursa yok. Gerçi, Gemlik liman bölgesi için konuşuldu, ama Gemlik Treni ile birlikte rafa kalktı.
Bunun üzerine…
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da, “Öyleyse onu da yapmamız gerekiyor” cevabını veriyor. Konuşmalar arasında, lojistik merkezinin TEKNOSAB’da olabileceği de gündeme geliyor.
Bunun üzerine…
Konuyu Bakan’a açan Sami Bilge’yi bilgilendiren Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın’ı aradık.
Söze…
“2015 yılında GÜSAB ve Kestel 2 Nolu OSB’lerin birleşmesiyle Uludağ OSB kurulurken bu konuyu birleşme raporuna dipnot olarak koydurdum” diye başladı ve şunu söyledi:
“2030’dan itibaren lojistik taşımacılığı demiryoluyla yapılacak. Onun için lojistik merkez konusu Bursa için çok önemli.”
Düşüncesi şu:
“Çalışanlar şehrin doğusunda. Batıdaki sanayi bölgelerine taşımayı trafik kaldırmıyor. Büyük bir OSB’ye benzeyen lojistik merkezi, 8 OSB’nin üretim yaptığı doğuda olmalı.”
Önerisi şu:
“İlla Uludağ OSB’de olmalı demiyorum. Yenişehir’de Otomotiv Test Merkezi için kamulaştırılan alan en uygun yer. Bu alana giriş çıkış için 5-6 kilometrelik ray işi çözer. Devletin parasını ödediği ve boş kalan alan da böylece değerlenmiş olur.”
Şunu da ekledi:
“Yenişehir Havaalanı’na çok yakın. Hava lojistiği için de avantajlı.”
Lojistik Merkezi, büyük bir OSB gibi
Oysa…
Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın’ın tanımıyla lojistik merkezi sanayi için “büyük bir OSB” gibi.
İçinde…
Antrepo, kapalı raflı depo, parsiyel yük terminali, tehlikeli madde deposu, soğuk hava depoları, sıvı ürün depoları, benzin istasyonu, kütüphane, banka, üniversite araştırma birimleri, otel, afet merkezi var.
Akademik unvanı 2 yıl önce aldı, pandemide cübbeyi daha yeni giydi
Ardından…
Bursa’ya İl Gençlik ve Spor Müdürü olarak dönen Süleyman Şahin yaşadığı kentte başarılı sporcu yetiştirme organizasyonları yaptı. Bu sayede Bursa’da lisanslı sporcu ve spor yapan genç sayısını arttırdı.
BUÜ Eğitim Fakültesi’nde derslere girip öğrenci yetiştirdi.
Sonrasında…
Ankara bürokrasisine katıldı ve Gençlik Spor Bakanlığı’nda Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığı üstlendi. 2020 Kasım’da da Prof. Dr. akademik unvanını aldı.
Ne var ki…
Geçen yıl Eğitim Fakültesi Akademik Toplantısı pandemiden yapılamadığı için Prof. Dr. Süleyman Şahin cübbesini giyememişti.
O tören yapıldı ve Süleyman Hoca’ya cübbesini BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz giydirdi.
Ali Mollasalih AFAD Gönüllüsü oldu
Yalnızca deprem de değil; sel, yangın gibi afetler de var.
İşte…
Böyle bir ortamda, siyasetin enerji küpü gibi çalışan Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Ali Mollasalih vatandaşlık görevi kabul ettiği için AFAD eğitimlerine katıldı ve AFAD Gönüllüsü olarak belgesini aldı.
Mustafa Bozbey siyaset yapmadan, mahallenin sorununu konuşuyor
Mustafa Bozbey 2004’te yapılacak yerel seçim için CHP Büyükşehir adayı açıklanınca, sahaya erken çıktı ve ziyaretlere başladı.
İşte…
Bu ziyaretlerde dikkatimizi çeken bir şey var:
Mustafa Bozbey gittiği yerde siyaset yapmıyor, kimseye eleştiri yöneltmiyor. Sohbet ediyor, gittiği mahalle ya da köyün sorunlarını konuşuyor, çözüme dair düşüncelerini anlatıyor.
Özellikle …
Bursa’nın nasıl bir kent olması gerektiğini, kafasındaki kenti anlatıyor.
Aynı şekilde…
Adalet Mahallesi Muhtarı Huzeyfe Tığ ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Gülnaz Karadeniz’i ziyaretinde siyaset yapmadan mahallenin sorunlarını konuştu.
Muhalefette 9 partiyle ikinci cephe
İkinci cephe ise…
Memleket Partisi, DSP, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi il başkanları tarafından oluşturuldu.