2002’de… Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı’yken AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. 2009’da üstlendiği Osmangazi Belediye Başkanlığı görevinde 3 dönemi, yani 15 yılı tamamladı.
Mustafa Dündar dördüncü kez seçilirse, 20 yıla ulaşacak. Deneyimiyle yeni bir sayfa açmak için yola çıkarken, yaptıklarını anlatıp yeni projelerini tanıttı.
Sunumu…
“Çöp toplayıp su ve kanalizasyonla ilgilenen belediyelerin bugün hayatlara dokunan, doğumdan ölüme hayatın her aşamasında varlığını hissettiren kurumlara dönüşmesini” gözler önüne serdi.
Üstelik
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın kazandırdıkları belediye bütçesiyle yapıldı, Atletizm Salonu dışında Bakanlık projesi yok.
Bunlar arasında…
Panorama 1326 Fetih Müzesi, Osmangazi Kent Meydanı gibi büyük bütçeli yatırımlar var. 567 restorasyonla ecdada vefa borcu ödenirken; Osmanlı’dan önceki Bizans ve Roma dönemlerini de içeren Hisar tarihi gün yüzüne çıkıyor.
Kürsüde…
1 milyon 700 bin metrekare yeşil alan, Macera Park gibi tematik parklar da heyecan verici.
Osmangazi Belediyesi’nin, kente dokunuş yatırımları gibi, yaşama dokunan projeleri var.
Örneğin…
Sosyal belediyeciliğin zirvesi olan Barem özel bir tesis. Gönül Fırını, Soğanlı Aşevi, Sevgi Mağazası da sosyal dayanışmana örnekleri.
Doğal olarak…
Dirençli şehir için güvenli yaşam adına kentsel dönüşümlerle sporda, eğitimde, ulaşımda yapılanlar, meydanlar, kapalı pazaryerleri, kültür merkezleri, güneş enerjisi santralları Olay’ın haber sütunlarında okuyacağınız kente dokunan projeler.
Yeni dönem için, yaşama dokunuş projeleri çok ilgimizi çekti.
Bunlar arasında…
Çocukları okula hazırlayacak Anne-Çocuk Merkezleri ile kütüphaneler, Bilgi Evleri ve Osmek kursları, Engelsiz İş Atölyesi, aşevi gibi sosyal projeler var.
Bize göre…
En çarpıcı vaadi “Kadınlara mutfak, emeklilere pazar, öğrencilere ulaşım desteği” oldu. Dijital Gösteri Merkezi de dikkat çekici proje olacak.
İlkesini açıkladı, vefayı unutmadı
Yeni dönem için… Kente ve yaşama dokunan projelerini açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hizmet ilkesini açıkladı:
“Necip Fazıl’ın dediği gibi; devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım.”
Sunumu sonunda…
Geçen dönem birlikte karar alıp birlikte hizmet ettiği Osmangazi Belediye Meclisi üyeleri adına Semih Vardarbaş’a Osmangazi heykelciği verdi.
İkinci Panorama geliyor: Cilimboz’daki tarihi fabrika aslına dönüyor
İlkokul yıllarımızın bir bölümü Hamzabey’de geçti. Muradiye’den Demirkapı’ya bölgede anılarımız var.
Çınarönü’nde…
Memleket Hastanesi’ne çıkan yokuşun başında ve Cilimboz’daki virajın girişinde eski bir fabrika var. Belli bir yaşın üstündeki Bursalılar bu fabrikayı Kolsuz Faik’in fabrikası olarak bilir.
Onun yanındaki eski fabrika ise bir ara Faruk Saraç Moda ve Tasarım Enstitüsü olarak kullanıldı.
İşte…
O tarihi ipek fabrikasını 19. yüzyılda Romangal ailesi yaptırdı. Fransız Konsolosluğu olarak da kullanıldı.
İşte..
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yeni dönem projeleri arasında, tarihi Romangal ya da Kolsuz Faik ipek fabrikası da var.
Bursa ipekçiliğini…
Türkiye ve dünyaya tanıtmak için tarihi fabrika özgün kimliğine dönecek. Panorama gibi yeni bir kültür ve turizm merkezi ortaya çıkacak.
Osmangazi’nin kentsel dönüşüm raporu
Yeni dönem sunumunda… “Dirençli Şehirler en önemli konu başlığımız olacak” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm raporu açıkladı:
“Bugüne kadar 51 bini aşkın planlı konut inşa edildi. 204 bin kişi güvenli konutlara yerleşti.”
Hedef şu:
“Yerinde ve Güvenli Yaşam ilkesiyle 11 lokasyon belirledik. Vatandaş talepleri öncelikli bu bölgelerde kentsel dönüşümü hızla başlatıyoruz.”
LÖDER mutlu: Kök hücre nakillerinde 100. yılda 100. nakil gerçekleştirildi
1994’te kuruldu… Kamuoyunun LÖDER kısa adıyla tanıdığı Bursa Lösemili Çocuklar Yardım Derneği 30. yılında alanını genişletti.
Başkanlığını…
Prof. Dr. Adalet Meral Güneş’in yaptığı Bursa LÖDER, öncelikle çocukluk çağı kanserlerine karşı toplumu doğru bilgilendirmeyi amaçlıyor.
Nitekim…
Başkan Yardımcısı Özgür İde Acarbabacan ve Sayman Üye Pınar Uğur ile Koordinatör Ebru Koçanalı’yla sohbet ederken dinmeyen heyecanlarını gördük.
Gönüllülerle yürüyen, bağışçı desteğiyle hizmet veren LÖDER’in kente kazandırılmasına katkı koyduğu iki tesis var. Biri Görükle’deki hasta konuk evi. Diğeri BUÜ bünyesindeki kanserli çocuklar hastanesi.
Gelinen noktada…
Lösemili çocuklar için çıktıkları yolda tüm kanser hastalarına destek veren Bursa LÖDER’in bir de mutluluğu var:
100. yılda 100. kök hücre naklini gerçekleştirdi.
Türkiye’nin ilk kadın muhtarını oynadı
Necla Özkaplan Yörüklü… Yıllarca Peyzaj Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Şimdi de, sosyal projelerle kente hizmeti sürdürüyor.
Geçtiğimiz hafta…
Senaryosunu, kısa adıyla GÜÇKAT olarak bilinen Dezavantajlı Kadınlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Çelenk’in yazdığı, Türkiye’nin seçilmiş ilk kadın muhtarı olan Gül Esin’in yaşamını anlatan tiyatro oyununda Muhtar Gül’ü oynadı.