Aslında… Kent sosyolojisi açısından çarpıcı bir gerçek. Kentlerin doğu girişleri mahrumiyetin en fazla, sosyal yaşamı en düşük bölgeleri oluyor.
Bursa da öyle.
Kentin batı girişi Nilüfer’deki bütüncül ve modern yapılaşmayla gelişmiş sosyal yaşama karşın doğu girişindeki Yıldırım sanki başka bir kente ait gibi.
İşte…
Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için geçen dönem kolları sıvayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ikinci döneminde önemli adımlar atıyor.
Nitekim…
Örneğin…
Programın açılışında Yıldırım gerçeğine dikkat çekerken; Yıldırım’ın üçte birinin imar planı olmadığını anımsattı. Bunları yapıp bir üçte birlik alanı da yeniden planladıklarını söylerken “Onbinlerce mülkiyet problemini çözdük” dedi.
Kentsel dönüşüm tablosu da şu:
“Kentsel dönüşümde tarla vasfına sahip topraklar büyük sıkıntı. Onun için tek model yerine farklı farklı modeller geliştiriyoruz.”
Bu noktada…
Mevlana Mahallesi kentsel dönüşümünü örnek model gösterdi.
Yanı sıra…
Her semti farklı olan Yıldırım için nasıl bir sosyal dönüşüm olacağını sorunca şu cevabı verdi:
“Kent ve insanı ayırmak mümkün değil. Sosyal dönüşüm en az kentsel dönüşüm kadar önemli. Çok özel çalışmalar yaptık. Sosyal donatılar yanında 1 milyon metrekare üzerinde yeşil alan kazandırdık.”
Şu bilgileri de ekledi:
“20 üzerinde spor tesisi yaptık. 40 binin üzerinde çocuk yaz okullarında spor eğitimi aldı. Uyumayan Kütüphane örnek oldu. 14 kadın kooperatifiyle Türkiye’de birinciyiz. Kadınlarımız sosyal ve ekonomik hayat içinde daha aktif.”
Kısacası…
Aynı anda kentsel ve sosyal dönüşümle yeni bir Yıldırım doğuyor.
Yıldırım’ın gelirinden 2 ayda 96 milyon kesinti
Arkadaşlarımız sorunca…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kendilerinden yapılan kesintiyi açıkladı:
“Geçen ay 50 milyon, bu ay 46 milyon liramız kesildi. CHP yalnızca kendinden kesilmiş gibi sunuyor, ama bizden de kesildi.”
Hocataşkın proje merkezi, başkanlık konutu spor kompleksi olacak
Nitekim…
Yeşil-Emirsultan arasında, tıpkı Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı gibi açılıp iki tarihi bölge arasında yayaların gidip gelebileceği tarih dönüşümünü 29 Eylül’de duyurduk.
Bu amaçla…
Hocataşkın Mahallesi merkezli ve taşıma yöntemli dönüşüm için “Hocataşkın bir çok projenin merkezi olacak” diyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, en az Osmangazi kadar tarihi geçmişi olan Yıldırım’ın değerlerini ortaya çıkarmaya kararlı.
Kafasındaki şu:
“Yıldırım’ın farklı bölgelerine spor tesisleri yaptık. Fakat kent merkezinde ve herkesin yürüyerek ulaşabileceği yerde spor kompleksine ihtiyaç var.”
Yeri de açıkladı:
“Başkanlık konutunun yerinde spor kompleksi yapacağız. Yüzme havuzu, spor salonu, antrenman salonlarıyla hizmet verecek.”
Yılmaz: Camileri Büyükşehir korumazsa biz koruruz
Soru üzerine…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz düşüncesini şöyle açıkladı:
“Söz verdiğimiz her şeyi yaparız. Camilerimizi Büyükşehir korumuyorsa Vakıflar ya da biz koruruz.”
Şunu da ekledi:
“Bursa kimliğini güçlendirmenin gereği bu.”
Tekerlekli sandalyedeki 28 yılın ardından yürüme robotuyla ayağa kalktı
Boynu kırıldığı için 23 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.
Fakat…
Tekerlekli sandalyede şemsiye tutulan genç kız görüntüsü siyasette yolunu açtı, 2015’te AK Parti Bursa Milletvekili seçildi. Milletvekilliği sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı olarak Ankara’da kalmayı sürdürdü.
Şunu biliyoruz…
Tekerlekli sandalyeye karşın engelleri aşmayı başardı. Geçen yıl evlendikten sonra da yeniden ayağa kalkma umuduyla tedaviye başladı.
O tedaviyle…
Bennur Karaburun’a önce kök hücre nakli yapıldı. Doruk Nilüfer Hastanesi’nde termal su tedavisi ve yürüme robotu ile de ayağa kalktı.
Yürüme robotuyla da olsa, 28 yıl sonra yürüdü.
Müfit Aydın Cumhurbaşkanı’yla Azerbaycan’da
Bakü’de…
29. İklim Zirvesi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte Azerbaycan’a giden heyette bir de tanıdık var: AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili Müfit Aydın.