Olay Gazetesi Bursa

Aktaş’tan İhtisas Kavşağı’na çözüm: Üstü katlı, altı da akıllı!

Göreve geleli 5.5 ay oldu… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok hızlı başladığı görevinde, tempoyu arttırarak devam ediyor. Bunu söylerken, 13.5 yıllık İnegöl Belediye Başkanlığı deneyimiyle görev hakimiyetinin de arttığını eklemek gerekiyor. Nitekim… Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın yaptığı “hayırlı olsun” ziyaretine iade-i ziyaret için geldiği Olay’da 5.5 aylık değişimini de gözlemledik. Bu da… Problemli ya da eksik konularda ürettiği çözümlerle kendini gösteriyor. Yine de… Gündeminde trafik başta olmak üzere değişmeyen bazı […]

Göreve geleli 5.5 ay oldu… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çok hızlı başladığı görevinde, tempoyu arttırarak devam ediyor. Bunu söylerken, 13.5 yıllık İnegöl Belediye Başkanlığı deneyimiyle görev hakimiyetinin de arttığını eklemek gerekiyor.

Nitekim…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın yaptığı “hayırlı olsun” ziyaretine iade-i ziyaret için geldiği Olay’da 5.5 aylık değişimini de gözlemledik.

Bu da…

Problemli ya da eksik konularda ürettiği çözümlerle kendini gösteriyor.

Yine de…

Gündeminde trafik başta olmak üzere değişmeyen bazı konular var.

“Aslında Bursa gibi bir şehrin trafik sorunu olmaması gerekir” diye başlayıp şunları söyledi:

“Trafikle ilgili, ‘Birkaç kavşak düzenlemekle sorun hallolmaz’ kanaati var. Elbette tek çözüm bu değil. Sorunlu yerlere müdahale ediyoruz. Kestel-Görükle arasında ahenk oturtuluyor. Güzel gelişmeler oluyor.”

Ardından…

Sorunlu yerler arasında saydığı Ankara Yolu ile Ertuğrulgazi’ye çıkan Prof. Dr. Fethi Tezok ve Yakın Çevre Yolu’na inen 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştikleri Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı’na işaret etti:

“Burada büyük bir yoğunluk var. Katlı yol yaparak yığılmayı ve sıkışıklığı önlemeyi hedefliyoruz.”

Üstelik…

Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksi’nden başlayıp Prof. Dr. Fethi Tezok Caddesi’ne kadar uzanan bir koridor içinde çözüm ele alınıyor:

“Yüksek İhtisas’ta kuzey-güney arasında ciddi bir sirkülasyon var. Bu geçişi kavşağın üstünden asma köprüyle sağlayacağız.”

Bu noktada…

İnişteki eğimin asma köprü için elverişli olduğunu vurgulayıp şunu da ekledi:

“Üstten katlı yolla kavşak kuzey-güney istikametinde aşılırken, altta da ortadaki adayı kaldırıp akıllı kavşak uygulamasını buraya da getireceğiz.”

Dinlerken…

Burası için Cüneyt Karlık’ın Yıldırım Belediye Başkanı olduğu dönemde köprülü kavşak projesi hazırlandığını, ancak dönemin Büyükşehir Belediyesi yeterli bulmadığı için uygulamaya geçilemediğini; 2 yıl önce de Büyükşehir tarafından yeni bir köprülü kavşak projesi hazırlandığını anımsadık.

O proje de Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesinden dönüş kolu öngörüyordu.

Aktaş’ın yaz aylarında başlamayı planladığı proje ikisinden de farklı. Kavşağın hem üstünü, hem zeminini kullanan farklı bir model olması yanında, hastane bahçesine de girmiyor.

Son sözü de şu oldu:

“Bursa’nın gündeminden trafiği kaldırmak istiyoruz.”

 

Yıldırım ve Osmangazi metroları kurtarıcı olacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “Asla raylı sistem yapma, metro ya da metrobüs yap” dediğini aktaran Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıl sonuna kadar 6.2 kilometrelik Yıldırım ve 7.2 kilometrelik Osmangazi metroları temelini yıl sonuna kadar atmak istediğini söyledi.

Özellikle…

Timsah Arena yanındaki Devlet Hastanesi bittiğinde bu bölgede trafik yoğunluğu oluşacağına dikkat çekip “Osmangazi metrosu Acemler’e bağlanacak ve ulaşımı çözecek” dedi.

 

Hormonlu büyüdük, kaliteli büyüyelim

 

Çok katlı yapılaşmaların kenti bozduğunu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu nedenle zemin artı 6 kat formülüne sadık kalmak istediğini söylerken şuna vurgu yaptı:

“Bugüne kadar hormonlu büyüdük, ama hiç olmazsa bu saatten sonra kaliteli büyüyelim.”

Bu kapsamda…

Uydukentlerin şehir dışında olması gerektiğini savunup, Gemlik’teki Askeri Hara’nın 4 bin 200 dönüm arazisinin atıl durduğunu anımsattı.

 

Cidde’de dinlediği Bursa turizminin kötü karnesinden utandı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın öncelikli gündemi arasında sağlık turizmi yok, ama turizmin gelişimi için proje üretiyor.

Bu noktada…

“Uludağ’ı 12 ay hareketli yapabiliriz” dedikten sonra da Cidde’deki fuarda yapılman konuşmaları aktarırken, “Dinlediklerim çok utandım. Turizm notumuz iyi değil” dedi ve şunları söyledi:

“Sosyal tesislerden taksicilere kadar her şeyden şikayet var. Daha fazla para için her şeyi yapmışlar. Kendilerine farklı uygulama yapıldığından şikayetçiler.”

Şikayet konuları arasında, Arapça bildikleri için çalıştırılan Suriyelilerin küfürlü konuşmaları da var.

Bu noktada…

İstanbul’a ulaşım avantajını kullanıp Bursa’da konaklayan turist sayısını arttırmayı önemseyen Aktaş, yeni bir yatırımı da açıklardı:

“Gemlik’te Terminal’in hemen yanında, Ilıca’nın olduğu yere Büyükşehir olarak termal tesis yapıyoruz. 11 milyon liralık bir yatırım olacak.”

Bu arada…

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin profesyonel işletimi için de bazı firmalarla temasta olduğunu açıkladı.

 

Bulanıklı yetim ve öksüzlerin ilk kez büyük kent görme heyecanı

 

Proje… Türkiye Bulanıklılar Eğitim Kültür ve Sevgi Derneği Genel Başkanı Selahattin Turan’a ait. Sponsorluğunu da Yıldırım Belediyesi üstlendi.

Muş’a bağlı Bulanık ilçesinden yetim ve öksüz 50 öğrenci, 1 haftadır Bursa’yı tanıyorlar. Tarihi eserleri gezdiler, Uludağ’a çıktılar, ilk kez deniz gördüler, piknik yaptılar.

Sevgili Selahattin Turan, ilk kez bir büyük şehir gören Bulanıklı yetim ve öksüzlerin programına Olay’ı da almış, bize de uğradılar. “Bursa’da yaşamak istediğini” söyleyenlere önerilerimiz oldu.

Aralarında belki bir daha ülkenin Batı’sına gelemeyecek, büyük şehir göremeyecekler var. Belki bazılarıyla gelecekte omuz omuza olacağız.

Ama…

Kısacık ziyarette bile şunu gördük:

Hepsinin gözleri ışıl ışıl, beyinleri pırıl pırıl.

O nedenle…

Öksüz ve yetimlere bu fırsatı sağlayan Türkiye Bulanıklılar Eğitim Kültür ve Sevgi Derneği Genel Başkanı Selahattin Turan ile yönetimini ve projeye destek veren kurumlarla kişileri kutladık.

Turan da dedi ki:

“Geçen yıl toplam 100 çocuk Bursa’yı görmüştü. Bu yıl hedefimiz 100’ü yetim ve öksüz 400 çocuk. Şu anda 50 yetim ve çocuk geldi.”

Turizm dünyasının kaybı

Bursa’da 5 yıldızlı otel sayısının az olduğu yıllarda Ümit Çirmene turizmin gelişmesine çok önemli katkılar yaptı.

Genel Müdür olduğu Kervansaray Otelleri bir dönem Bursa otelciliğinde önemli bir merkezdi.

Sonraki yıllarda Uludağ ile birlikte Kervansaray’ın Antalya ve Ege’deki otellerinin koordinasyonunu üstlendi.

Uzun süredir görüşemiyorduk, vefatını sosyal medyadaki dostlarının paylaşımından öğrendik.

Bursa turizminin başı sağ olsun.