Sahadaki… Siyaset çalışmasında yaptıkları yöntem değişikliğini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açık açık söyledi.
Dedi ki:
“İktidara yürüyüşümüz kapsamında gittiğimiz illerde ben esnaf ziyaretleri yapıyor, esnafımızı dinliyordum. Sonra, o şehrin işinsanlarıyla bir araya gelmemiz gerektiğini fark ettik.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ekonomi kurmaylarıyla Bursa iş dünyasını bir araya getiren toplantı böyle doğdu.
Gördük ki…
İktidar hedefi olan bir partinin “gelin konuşalım, hedeflerimizi size anlatalım” çağrısına iş dünyası ilgisiz kalmamış. Sheraton Otel’in büyük salonunun tam dolması bunu gösterdi.
Yani…
İYİ Parti İl Başkanlığı’nda oluşturulan İş İnsanları Komisyonu’nun sabırlı ve titiz çalışmasından siyaset-iş dünyası buluşmasını sergileyen kapsamlı bir fotoğraf ortaya çıktı.
Dahası…
İYİ Parti’nin ekonomi ve kalkınma politikaları alanında dersine çalıştığını, hemen her alanda mevcut durum tespiti yaparak gösterdiler.
Yanı sıra…
İş yasalarından vergi yasalarına, teşvik politikalarından yatırımlara, eğitim ve sağlık harcamalarından ulaşıma, doğalgaz gibi zorunlu tüketime vergilendirme eşitsizliğine kadar madde madde sıralayıp, iktidara geldiklerinde hangi adımları atacaklarını hızlı bir şekilde salondaki iş insanlarına anlattılar.
Bunu da…
Hastanede tepeden tırnağa muayene ve tetkikler için adlandırılan check-up uygulaması benzeri teknikle hem Türkiye ekonomisi, hem Bursa ekonomisi için yaptılar.
Toplantının…
Basına açık bölümlerinde İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale parti tespitleri ve programlarını aktardılar.
İkinci bölümde…
Akşener moderatörlüğünde iş insanları hem merak ettiklerini sordular, hem sunulan programla ilgili görüşlerini dile getirdiler.
Sunumları konukların arasından izledi
Oysa…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öyle yapmadı. Ekonomi kurmaylarının Bursa iş dünyasıyla bir araya gelip programlarını anlattıkları toplantıyı salonun ortasından, katılımcıların arasından izledi.
Toplantıda 6’lı Masa partilerinin temsilcileri de vardı.
İsmail Hoca’dan Bursa gerçeği: Kazandığını en çok kaybeden şehir!
Açıkçası…
İsmail Hoca yine çok özel Bursa projeksiyonu yaparken, genel anlamda Bursa check-up’ı olan konuşmasında şu uyarıda bulundu:
“Bursa Türkiye’nin amiral gemisi. Amiral gemisi su alırsa Türkiye de su alır.”
Rakamlarla gelişmeyi anlatırken, Bursa’nın “Kazandığını en çok kaybeden şehir” olduğunu vurguladı. Milli gelirden en az payı alan Bursa’nın, “Anadolu’nun yeni sanayi kentleriyle rekabette geri düştüğünü” söyledi.
İhracattan en düşük payı alan Bursa’nın, pandemiden en çok etkilenen kent olduğuna dikkat çekerken de, diğer illere göre daha az kamu yatırımı aldığını anımsattı.
Şunu da sordu:
“Yatırımın arazi değeri makine değerinin iki katı. Sanayi yatırımı mı yapılıyor, gayrimenkul yatırımı mı?”
Tatlıoğlu’nun tren duası!
Ardından…
Ankara ve İstanbul’a, hatta İzmir’e hızlı trenle, Gemlik ve Bandırma limanlarına yük için ulaşımın önemini anlattı.
Muhalafet yapmak isterken kentlere haksızlıktan kaçınmak gerekir
Üst başlıkta…
“AKP, Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen tarihi liman kentini eledi” denilen haber “İzmir’e UNESCO vetosu” başlığı taşıyor.
Konu…
Dünya mirası listesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir Tarihi Liman Kenti ile İznik arasında tercihini İznik’ten yana kullanıp UNESCO’ya Türkiye’den yalnızca İznik’i bildirmesi.
Ne var ki…
Haberde, İzmir’de CHP’li belediye olduğu için elendiği, Bursa’da AK Parti’li belediye olduğu için tercih edildiği anlatılıyor.
Elbette İzmir Liman Kenti çok değerli tarih mirası. Fakat İznik de sıradan bir kent değil.
İncil’i yeniden yazan Konsül’ün toplandığı İznik’in Kartaca’dan Bizans’a uzanan tarihinde Selçuklu’nun başkenti payesi de var.
Konuyu siyasete bağlamak İznik’e büyük haksızlık.
Kapatılan hastanelerde Bursa örnekleri sorgulanıyor
Cevap değil, ama Bursa Devlet Hastanesi yerine Memleket Hastanesi geliyor, Çekirge Devlet için de Ali Osman Sönmez Hastanesi yapılıyor.