Bir anlamda…
Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütü olarak karşımıza Bursa Kent Konseyi çıkıyor.
Temelini rahmetli Semih Pala’nın attığı ve organizasyon yapısı oluşturduğu Türkiye’nin en büyük ve en aktif Kent Konseyi seçilen Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevini Hasan Çepni devraldı.
O da…
Sivil toplum örgütlerinde çalışarak gelmiş olmanın verdiği avantajla, Pala’dan aldığı bayrağı başarıyla taşımak üzere yeni projeler üretiyor.
Bunları da…
BKK çalışmalarına en büyük desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin üstlendiği misyon doğrultusunda geliştiriyor.
Çünkü…
Ankara’daki merkezi idarenin Başkan Altepe’ye yüklediği bir misyon var. Üstlendiği sorumluluk gereği hem Balkanlar, hem de Kafkaslar’daki Türk bölgelerine yardım götürüyor, dostluk ve kardeşlik eli uzatıyor.
İşte…
Altepe’nin bu misyonu doğrultusunda hazırlanan yeni projeyi Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni açıkladı:
“Bursa’da iki büyük buluşmayı her yıl dönüşümlü olarak planladık. Bir yıl Balkanlar’daki Türkleri buluşturacağız, ertesi yıl Kafkaslar’daki Türk kardeşlerimizi Bursa’da buluşturacağız.”
Yani…
Bir anlamda, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar olan bölgede yaşayan Türkler birer yıl arayla ve dönüşümlü olarak Bursa’da iki büyük zirvede buluşacaklar.
Buluşmanın renkli yansımaya yol açacak etkinliklerinden birini Çepni açıkladı:
“Merinos’un bahçesinde 500 çadır kurup muhteşem bir tablo ortaya çıkaracağız. Böylesine zenginlik içinde Türk topluluklarının akrabalıklarını ve kardeşliklerini göstereceğiz.”
Şunu da ekledi:
“Bursa Kent Konseyi yalnızca toplumun ortak buluşma noktası ve sesi olmanın yanında, Türk dünyasını buluşturan bir misyon da üstlendi.”
Böylece…
Bursa bir elini Batı’daki Balkanlar’a, bir elini de Orta Asya’daki Kafkaslar’a uzatarak Türk dünyasını kucaklayan kent olacak.
Yeni kampanya: Bu şehir hepimizin!
Bursa, kent nüfusu olarak Anadolu’nun her köşesinden olduğu gibi Balkan ve Kafkaslar’dan gelenleri de barındırıyor. Nüfus yapısına Ortadoğu da eklendi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni de, kenti bir araya getirecek üst kimlik projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı:
“Bursalılığı işleyeceğimiz proje üzerinde çalışıyoruz. Projemizde, ‘Bu Şehir Hepimizin’ diyeceğiz, ‘Ben Bursalıyım’ diyeceğiz.”
Kendisinin Samsun’dan geldiğini, annesinin Balkan kökenli olduğunu anımsatan Çepni, projeyle “Üst kimlik Bursa” anlayışını hedefliyor.
Bu amaçla 26-27 Mayıs’ta Kentlilik Bilinci sempozyumu düzenlendi.
Faruk Çelik’e Kırgız Kaftanı
Bursa Kent Konseyi birer yıl arayla Balkanlar’daki ve Kafkaslar’daki Türk dünyasını Bursa’da buluşturmayı planlayadursun, Bursa’nın siyasetçi olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik dün Ankara’da tatlı bir sürprizle karşılaştı.
Çelik, mevkidaşı olan Kırgızistan Tarım ve Arazi Islahı Bakanı Turdunazir Bekboev’i kabulü sırasında, kendisine armağan edilen Kırgız Kaftanı’nı geleneklere uyarak giydi.
Ortaya da hoş bir görüntü çıktı.
Ekmeklerini korumak istiyorlar… Yeni metal fırtına!
Bursa 1 yıl arayla ikinci kez işçi eylemleri yaşıyor. Geçen yıl başlayan ve dalga dalga başka kentlere de yayılan metal fırtına eylemleri fabrika bahçelerinde gerçekleşmiş, sokağa yansımamıştı.
Oysa…
İkinci metal fırtına eylemleri doğrudan sokaktan başladı.
Anlaşılan o ki…
Olaylar sendikalar arası çekişmeyi çoktan aştı ve insanlar ekmeklerini korumak için ciddi bir mücadele veriyorlar. Üstelik bu mücadele uğruna çalıştıkları fabrikalarından çıkıp yol kesme boyutuna geldiler.
Konu ekmek ve hak mücadelesi olunca, kuşku yok ki kentte birlikte yaşadıkları insanlar da yanlarında ve destek veriyorlar.
Bununla birlikte…
Hak ve ekmek mücadelesinin yollara taşması hem görüntüyü, hem tartışmaları başka noktalara taşıyor. İşte tam da bu noktada herkesin sakin ve sağduyulu davranması gerekiyor.
Süleyman Demirel’in noterden verdiği vekaleti taşıyor!
Çelik Palas Oteli’nde kalan Demirel’in yanına, o dönem DYP Yıldırım İlçe Başkanı olan Mustafa Bayrak geliyor ve genel başkanını bilgilendiriyor:
“Ankara Yolu üstünde, Duaçınarı’nda bir binanın iki katını satın aldık. Fakat parti adına tapuyu alabilmemiz için sizin vekaletiniz gerekiyor.”
Bunun üzerine…
Demirel’in talimatıyla Bursa 9. Noteri vekaletnameyi hazırlıyor.
İşte…
DYP Yıldırım İlçe Başkanlığı olarak yıllarca kullanılan ve bugün de DP Yıldırım İlçe Başkanlığı olan iki katın tapusu bu vekaletle alınıyor. Mustafa Bayrak da yıllar sonra 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in kendisine Noter’den verdiği o vekaleti saklıyor.
Siyaseti noktaladıktan sonra 2011 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle haftalarca yoğun bakımda kalan Mustafa Bayrak bir süredir İnegöl Boğazova Yaylası’ndaki evinde enerji topluyor.
Hastalığın izlerini neredeyse atlattı. Bir tek okuma yeteneği geri gelmedi. Dünkü sohbetimizde Bayrak’ı sağlıklı ve neşeli görünce çok sevindik.
Bursa siyaseti onu özlüyor.