Artık Bursa’nın kent gerçeği oldu… Eskiden Heykel trafiği için kafa yorarken, Heykel-Çekirge trafiğini akıcı hale getirmenin formülleri ve çözüm yollarını ararken ulaşım problemi önceliği değişti.
Çünkü…
Son dönem kent merkezi cazibe bölgesi olmaktan çıktı. Merkezdeki trafik yükü de Ankara-İzmir güzergahlarında ekspres yol olarak planlanan ve 1970’li yılların sonunda yapımı tamamlanan yola yığıldı.
O nedenle…
İşte…
Bu formülleri çok yakından ilgilendiren önemli bir uyarı var.
Uyarı…
Yıllardır Bursa üzerine formüller üreten, trafik konusunda çözüm önerileri geliştiren İnşaat Mühendisi Cengiz Duman ile 1300 kilometre uzaktaki Erzurum’dan doğup büyüdüğü kent için kafa yoran ve yüksek lisansını ulaşım konusunda yapan Erzurum Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ahmet Ünal’dan geldi.
Bu sütunlarda…
Acemler Köprülü Kavşağı’nı devre dışı bırakacak viyadüklü çözüm önerisine yer verdiğimiz Ünal ile Duman birlikte ziyaretimize geldiklerinde sohbet gündemimiz de Acemler düğümü oldu.
Cengiz Duman bu konuda çok duyarlı ve erken uyarı yapma gereği duyuyor. Ahmet Ünal da aynı görüşü paylaşıyor.
Söyledikleri şu:
“Acemler’de savunduğumuz viyadüklü çözüm için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldığını sizin yazınızda okuyup heyecan duyduk.”
Ardından…
“Bu çözümün önünü kesecek bir tehlike var” dediler ve şu uyarıyı yaptılar:
“Bursaspor’un maçlarını oynadığı ve Timsah Arena olarak bilinen stadyumdan Mudanya Köprülü Kavşağı’na bağlantı yolu yapılıyor. Bu bağlantı bittiğinde, düşünülen viyadüğün başlangıç noktasını kapatacak.”
Bu nedenle…
Acemler yükünün daha da artacağına dikkat çekip tekrarladılar:
“Bağlantı yolu tamamlandığında bir daha sökülemeyeceği için viyadük imkansız hale gelir. Viyadük yapılacaksa bağlantı yolu durdurulmalı.”
Stadyum için yol alternatifi var
Trafik konusunda çözüm önerileri geliştiren Cengiz Duman ve Ahmet Ünal stadyumdan Mudanya Kavşağı’na yapımı süren bağlantı yolunun, düşünülen viyadüğün önünü keseceğini söylerken, “Yolda 20 maç oynanan stadyum için 345 günü heba etmeyelim” dediler ve alternatif de ortaya koydular:
“Stadyumdan çıkanlar Mihraplı’yı kullanıp İzmir Yolu’na ulaşabilirler. Burada trafik de akıcı hale geleceği için sıkıntı yaşanmaz.”
Depremin gösterdiği: Cep telefonu kesiliyor, telsiz iletişimi güvenli
Deprem gerçeğiyle yeniden yüzleştiğimizi anımsatıp şuna dikkat çekiyor:
“17 Ağustos 1999 depreminde de, bu depremde de iletişimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Deprem anında hiçbir GSM operatörünün altyapısı yeterli olamaz.”
Yaklaşımı şu:
“İlgili kurum ve kuruluşların telsiz altyapısı çok önemli.”
Ardından…
Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını internet canlı yayınından izlerken dikkatini çeken telsiz sistemi alımının ne kadar önemli olduğunun depremde cep telefonlarının çalışmamasıyla ortaya çıktığını vurguluyor.
Şunu da ekliyor:
“Böyle bir sistemin alınmasına karar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, BURULAŞ Genel Müdürü Sayın Kürşat Çapar ve meclis üyelerimize Bursalı bir vatandaş olarak teşekkür ederim.”
Bu işte bir tuhaflık var!
Bir yandan Bursa’yı turizmde öne çıkarmak için termalden kongre turizmine her alanda hamleler yapıyoruz, bir yandan da Bursa’da olabilecek organizasyonlar için başka kentlere gidiyoruz.
Örneğin…
Bursa Belediyeler Birliği 10-13 Ekim tarihleri arasında planladığı hizmet içi eğitim seminerini Afyon’daki bir termal otelde yapma kararı aldı. Daha önce de AK Parti İl Başkanlığı teşkilat kampını aynı yerde yapmıştı.
Kendimiz başka kentlere giderken başkaları Bursa’ya neden gelsin ki?
Turizm Bakanı’nın eşi ünlülerle birlikte il il Anadolu’yu tanıtıyor
Şimdilerde…
Pervin Ersoy işinin deneyimiyle Türkiye’nin tarihi özelliklerini il il gezerek tanıtmaya ve turizme yeni kanallar açmaya çalışıyor.
Bunu da…
Aralarında iş dünyasının tanınmış patronlarının eşleriyle sanat ve medya dünyası ünlülerinde oluşturduğu grupla Saffet Emre Tonguç rehberliğinde yapıyor. İşte…
Ersoy’la il il Anadolu’nun tarihi özelliklerini dolaşan ünlüler kafilesi içinde Bursa’dan da DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel yer alıyor. Bursa’ya da gelen ünlüler hafta içinde Bayburt’a gitti ve kentin tarihi bölgelerini gezdi.
Gezide…
Çevikel’in yanı sıra Oktay Kaynarca, Nilgün Bodur, Şule Zeybek, Başak Dizdar gibi isimlerin de yer aldığı 35 kişilik grup Pervin Ersoy’a eşlik etti.
İstanbul’dan Harmancık’a kitap geldi
Hafta içinde…
Sosyal medya paylaşımında heyecanlandığı bir yardımı gördük.
İstanbul Esenyurt’taki Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Emin Şen tarafından öğrencilerden toplanarak gönderilen eğitim malzemeleri ve kitaplar Harmancık’taki öğrencilere dağıtılmış.
Yaşanan mutluluk fotoğrafa da yansımış.