Güney Sudan’da yaşayan Dinka halkının fotoğrafları Carol Beckwith ve Angela Fisher adlı fotoğrafçılar tarafından çekiliyor.
Dinkalar, Sudan’ın güneyinde, Nil havzasının orta kesimindeki bataklıklarla çevrili savan bölgesinde yaşarlar. Bin ile otuz bin kişi arasında değişen, çok sayıda bağımsız grup oluşturuyorlar. Bu gruplar bölge, dil ve kültür temelinde kümelere ayrılıyor. En çok bilinen gruplar Acarlar, Alibler, Borlar, Rekler ve Melvallar.
Başlıca uğraşları hayvancılık olan Dinkalar, ekimden nisana değin süren kurak mevsimde sığır sürülerini nehir kıyısındaki otlaklara götürüyorlar. Yiyecek ürünlerinin, özellikle mısırın yetiştiği yağmurlu mevsimde, savan ormanlarındaki asıl yerleşimlerine geri dönüyorlar. Dinkalar gururlu, bağımsız ve savaşçı bir halktır.
Oğlanların çocukluktan erkekliğe geçişleri gelenekselleşmiş törenlerle kutlanır. Bu törenlerde aynı yaştaki çok sayıda oğlan, birlikte birçok güç sınamasından geçiyor. Daha sonra, süt sağma işini ömür boyu bırakarak çocukluktan ve erkeklerin hizmetkarı olmaktan çıktıklarını gösteriyorlar.
Sığırlar, Dinka halkı için en önemli bir yaşam kaynağı.. Dinka halkı başlık parasını sığırlarla ödüyor.
Bir başka Dinka adeti ise; inek idrarı ile düş yapmaktır. İdrar Dinkaların saçlarını turuncuya çeviriyor. Bu kabile içinde hayranlık duyulan bir renktir. Dinkalar düzenli traş ederek sığırların boynuzlarını değiştiriyorlar.