Olay Gazetesi Bursa

Whatssapp’ta 10 insan tipi

Whatsapp hepimizin hayatının içine sızmış durumda. Sadece iletişim kurmuyor, buluşmalar ayarlıyor, iş görüşmeleri yapıyoruz uygulama üzerinden. Whatsapp’ta en çok karşılaştığımız on insan tipini derledik. Bakalım kaçı size tanıdık gelecek...

1-GİZEMLİYİ OYNAYANLAR 

Kimden bahsettiğimizi biliyorsunuz… Son görülmesi ve okundu bilgisi kapalı olanlar bu kategoride. Onların izlerini asla süremezsiniz, yazdığınız okundu mu, okunmadı mı, ya da Whatsapp’a en son kaç gün önce girmiş kestiremezsiniz. Bu insan tiplerinden kimi mahremiyetini korumak isterken, kimiyse gizemliyi oynamayı sever.
 

2-ARKASINA BAKMAYANLAR 

Bu insan tipleri her şey derli toplu görünsün ister. Eskilerden kalma konuşmalardan, amacını yitirmiş gruplardan ve kalabalık arkadaş gruplarından hiç hoşlanmazlar. Mesela, arkadaşlarınızla buluşma ayarlamak için bir grup mu açtınız, buluşmanın bittiği an bir bakmışsınız gruptan çıkmışlar. Hem de tek bir söz etmeden! Prensipleri bu, yargılayamazsınız.
 

3-VARLIK GÖSTERMEYENLER 

Grupta yazılan her şeyi okurlar, özelden yazılanları da ama konu cevap vermeye gelince ortalıkta görünmezler. Ona yazarken bilirsiniz cevabın ne zaman geleceğinin meçhul olduğunu. Yazdığınızı görse de, cevap bir türlü gelmez. Buna rağmen, onlara sorsanız aktif kullanıcıdırlar. Bu insan tiplerine karşı sabırlı ve iyi niyetli yaklaşmakta fayda var.
 

4-SESİME GEL… 

Bu insanlar tipleri hepimizin hayatında var. Onlar işte, sokakta ya da restoranda olup olmadığınızı umursamadan devamlı sesli mesaj atarlar. Siz kulaklığınızı ararken sesli mesajlar gelir de gelir. Siz yazıyla cevap verseniz de onlar sesli mesaj göndermeye devam eder, tarzları bu…
 

5-AH! YANLIŞ GRUP! 

İtiraf edin, sizin de başınıza geldi. Merak etmeyin, bunu yaşamayan kimse kalmadı. İş, aile ve arkadaş derken onlarca grup arasında şaşırmamanız mümkün değil. Tek konuda dikkatli olmanız gerekli, arkadaş grubunuza yazacağınız şeyi iki kere kontrol edin, iş ya da aile ilişkilerinizin sekteye uğramasını istemezsiniz.
 

6-EMOJİ DİLİ

Emojiler varken kim yazmaklar uğraşır ki? Sayfalarca emoji arasında tam da o anki duygularını yansıtanı bulan bu insan tipleri çok iyi birer araştırmacı ve gözlemcidir. Hiç bilmediğiniz emojiler ortaya çıkarır, ustalıkla kullanırlar. Saygı duymaktan başka yapılacak bir şey yok.
 

7-FOTOĞRAF TAKINTILILAR 

Heyecanlı ve hevesli insan tipleridir. Buluşmaları ayarlayan ya da her programa uyum sağlayan kişilerin başında gelirler. Değişiklikten hoşlanırlar, bu yüzden ellerine fırsat geçtikçe grup ismini ve fotoğrafını yakındaki organizasyona göre değiştirmeyi, değişikliğe göre güncellemeyi de ihmal etmezler. Kendi profil fotoğraflarını da haftada bir değiştirmeyi prensip haline getirdiklerini söylememize gerek var mı?
 

8-GERİDEN GELENLER 

Whatsapp grubunuza ansızın düşen anlam veremediğiniz “hahaha” mesajı aslında bir saat önceki sohbeti yeni okuyan arkadaşınızdan geliyor. Tepkileri geriden gelen bu insan tipleri, devamlı sohbetin dışında kalır ama katılım göstermek adına geç de olsa düşüncelerini paylaşmaktan geri durmazlar.
 

9-7/24 ÇEVRİMİÇİ 

Her zaman aktif olan, yazdığınız an çevrimiçi olan bu insan tipleri en makbul Whatssapp kullaıcıları olarak görülür. Grupta her sohbete katılmanın yanı sıra, birçok konu hakkında da bilgi sahibidirler de. Güçlü bağlantıları vardır, en songelişmeleri her zaman ondan duyarsınız. “Nasıl oluyor da her zaman çevrimiçi olabiliyor” diye düşünüyorsanız, hiç sorgulama zahmetine girmeyin. Bu onların sırrı.
 

10-ARANIYOR! 

Yanlış gruba mesaj atanlardan sonra en talihsiz kategori stalk’larken arayanlar. Bu konuda hemfikir olduğumuza eminiz. Hepimiz zaman zaman merak edip fotoğraflara bakıyoruz. Fotoğrafın yanına arama butonu koyan Whatsapp’a mı suçu atmalıyız dersiniz yoksa merakımıza mı?
 

WHATSAPPITIS 

Whatsapp yokken ne yapıyorduk desek de, yüz yüze iletişimi ve telefonla konuşma oranını düşüren uygulamanın sağlığımızı da olumsuz etkileyen tarafları mevcut. Radyasyon dışında birkaç sene önce adı konulan bir rahatsızlıktan bahsetmek istiyoruz. İsmi “Whatsappitis” ve fazla akıllı telefon kullanımından oluşan parmak ve eklem ağrılarına deniyor. İlk Whatsappitis tanısının nasıl konulduğunu soracak olursanız, absürt bir hikaye sizi bekliyor. Yılbaşında tebrik mesajlarını Whatsapp’tan yanıtlamak için neredeyse altı saatini harcayan bir kadın, parmağındaki ağrılar nedeniyle doktora gidince, yeni bir hastalık ortaya çıkıyor; Whatsappitis! Peki tedavisi ne bu hastalığın dersiniz? Tabii ki, mesaj atmayı kesmek. Teknolojinin yeni hastalıkları da beraberinde getirdiği bu çağda, her şeyi ayarında kullanmamız gerektiğinin küçük bir hatırlatıcısı olsun!