Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Yıllarca… Vali olarak çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürü olan Erol Ayyıldız, son kararnameyle Bursa Valisi atandı. Deneyimli bir devlet yöneticisi.
Nitekim…
Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar ve Yeşim Group CEO’su Şenol Şankaya ile birlikte Olay Medya ziyaretinde Bursa üzerine sohbet ettik.
Örneğin…
“Bursa aslında Türkiye’nin ikinci büyü kenti. Fakat büyük şehir olmakla metropol arasında sıkışıp kalmış. Becermemiz gereken, Bursa’yı metropol kent yapmak. Bunu başarınca Bursa rahatlar.”
Ardından…
Tarihi mirasın izleri üzerinde kurulan, fakat dar alanda büyüyen Bursa için çok farklı bir öneri dile getirdi:
“Kent içindeki yoğunluğu azaltmak için, sirkülasyonu fazla olan kamu dairelerini, hatta üniversiteleri şehir dışına taşımak gerekiyor.”
Fearklı bakışlarından biri şu:
“Yenişehir Havaalanı’nı canlandırıp Balkanlar, Akdeniz, Ortadoğu havzasına açmak gerekiyor.”
Bu noktada…
Tarihi mirasa sahip Bursa’nın eksiğine işaret etti:
“Osmanlı yüzyıllarca devleti buradan yönetmiş. Ağaç kovuğundan mı yönetmişler? Nereden yönettiklerini bulup ortaya çıkarmalı ve Bursa’ya kazandırılmalı.”
Hedeflerinden biri de, Bursa’da Türk Dünyası Üniversitesi kurmak.
Yine…
Bursa’yı merkez yapma düşüncelerinden birini açıkladı:
“Bir yerde bir ürün üretilecekse, teknolojisi burada olmalı. Sanayide artık Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kütahya gibi çevre illerle birlikte düşünüp planlamalı. Üretim bölgesel hale gelmeli, merkezi Bursa olmalı.”
Kente…
Yeni yaşam alanları açmak gerektiğini, spor köyü benzeri vatandaşın ailece piknik ve spor yapabileceği alanlar gerektiğini söyledi.
Bir de mesaj verdi:
“Bursa ne yazık ki uyuşturucu batağında İstanbul’un arka bahçesi. Burada ağa babaları yok, ama torbacılar var. Tek tek toplayıp göz açtırmayacağız. Bursa’dan uyuşturucuyu sileceğiz.”
Yaşanabilir bir Bursa için yapılanlar, yapılacaklar
“1991 seçimine giderken rahmetli Süleyman Demirel’le Bursa’yı konuştuk. Şehrin iki yanından çevre yolu önermişti. Biri kuzeyde ovadan, diğeri güneyde dağın içinden tünelle. Bugün de geçerli.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…