HATİCE DAL
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve geldiği 2019 yılından bu yana hayata geçirilen projeler, planlamalar ve gelecek hedefleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Çamlık Yemekhanesi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bilimsel araştırma projelerine en fazla bütçe ayıran üniversitelerden biri olduğunu belirten Ahmet Saim Kılavuz, üniversitenin 2022 yılı bütçesinin geçen yıla oranla yüzde 23 artarak 1 milyar 6 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi. Bursa’nın yeni üniversitelere ihtiyaç duyduğunu da kaydeden Rektör Kılavuz, “Mudanya Üniversitesi önümüzdeki yıl devreye giriyor. Burada garantör üniversiteyiz. Şahinkaya için de garantör olduk. Kararı senatomuzdan çıktı. Burada kurulacak her üniversitenin garantörlüğünü yapmaya hazırız. Bursa’ya 4-5 üniversite yakışır” dedi.
“DAHA ÜST SIRALARA ÇIKACAĞIZ”…
DİŞ HEKİMLİĞİNE YENİ BİNA…
Uludağ Üniversitesi’nin ortak akıl ve şeffaf yönetim anlayışıyla yönetildiğini ifade eden Kılavuz, “En büyük hedefimiz BTSO, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Ulutek’in 800 milyon dolarlık bir projeyle 144 dönümlük arazideki AR-GE merkezini hayata geçirmek. TUSAŞ’ın burada bir Ar-Ge Merkezi var. TUSAŞ için hazırlayacağımız 2 katlı 1000 metrekarelik merkezde Türkiye’nin yerli millî muharip uçağı için çalışacak 150 mühendisi bünyesinde barındıracak” dedi Kamil Dilek’in Rektörlüğü döneminden başlayarak binaların deprem güçlendirme faaliyetlerinin başlatıldığını da kaydeden Kılavuz, “Güçlendirilmesi gereken binalarımız var. Yeni binalar yaparak bunu takviye etmeliyiz. Kampüs içerisine yapılacak Diş Hekimliği Fakültemiz için bağışçı bir işadamı ile anlaştık. Ocak veya Şubat ayında temel atabiliriz. Çocuk Hastanesi için de önceki dönemde hazırlanan projeyi revize ettik ve uzlaştık. 250 yataklı olacak. Projesi bitmek üzere, önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Deprem güçlendirme sorununu hem binaları yenileyerek hem de yeni binalar yaparak çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
TOGG’un elemanları BUÜ’den
Kılavuz, Kredi Yurtlar Kurumu’nun yaptığı 10 bin kişilik binalar, üniversitenin kendi yurtları ve belediyelerin verdiği destekler sayesinde yurt konusunda ciddi bir sıkıntının yaşanmadığını vurguladı. 30 milyon TL maliyetli yoğun bakım inşaatlarının devam ettiğini hatırlatan Kılavuz, “2022 yılı içerisinde devreye alacağız ve hastanemizin yoğun bakım ihtiyacını uzun süreli karşılayacak. Acil servislerimiz bize yakışır bir durumda değildi. Orada da inşaata başladık. 9 ay sonra 2 bin metrekarelik modern bir acil hizmete girecek” dedi. TOGG’un daha sonraki servis hizmetleri ve üretimi aşamasında fabrikada çalışacak elemanların yetişmesi konusunda destek verdiklerini kaydeden Kılavuz, Fabrika açıldıktan sonra TOGG’un ihtiyacı olan iyileştirmeleri geliştirecek noktada olduklarına işaret etti.