Ziraat Fakültesi Organik Tarım Birimi Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, eğitimin başlaması dolayısıyla yaptığı konuşmada, son yıllarda organik tarım konusuna vatandaşların ilgisinin arttığına işaret ederek, bu konuda gelen sorular ve talep üzerine Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sosyal Bilimler MYO, Karacabey MYO, Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma Merkezi, GTHB Bursa İl Müdürlüğü, Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ve EKODER’in katkıları ile eğitim düzenlediklerini söyledi.
Organik tarımın tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla organik tarım biriminin 2000 yılında kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ak, 17 yıldır organik tarım konusunda eğitim ve üretim çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.
Türkiye’de özellikle bitkisel ürünlerde organik tarımın gelişme gösterdiğini ancak, tüketici bilincinin gelişmemiş olması ve alım gücünün düşüklüğü nedeniyle bu tür ürünlerin önemli bir bölümünün ihraç edildiğini bildirdi.
Organik ürün üretiminde tüketimi daha fazla olan ürünlere öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ak, “Örneğin her gün tükettiğimiz ekmek, domates, soğan, yağ, süt, yumurta vb. ürünler daha fazla üretilmeli ve tüketilmelidir” dedi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili de, son zamanlarda çevre kirliliği ile ilgili duyarlılıkların artmasının ardından, organik tarıma yönelişin olduğunu belirterek eğitimi düzenleyenleri kutladı.