Olay Gazetesi Bursa

Türkiye’nin 50 yılına damga vurmuş isim; CAVİT ÇAĞLAR

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar'ın 'Fırtınalı Bir Yaşamın Öyküsü' isimli kitabını ve lansmandaki izlenimlerini kaleme aldı...

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Devlet eski bakanlarından Cavit Çağlar Türk siyaset, spor, medya ve sanayi tarihinin son 50 yılına damga vurmuş isimlerinden.

O’nun, Batı Trakya’dan, suyun ötesinden başlayıp, Türkiye’de dev bir sanayi imparatorluğuna, sonrasında spor, medya ve siyasette zirve noktaya çıkmasına, en nihayetinde de ülkemizin komşu bir devletle yaşadığı sıkıntının ardından iki ülkenin barışında oynadığı rolü ve yaşam hikâyesini herkes biliyor.

Ancak, bugüne dek bilinmeyen, duyulmayan, yazılıp çizilmeyenler de yok değil.

Eski bakanın, “Cavit Çağlar Fırtınalı Bir Yaşamın Öyküsü’ adlı kitabının önceki akşam Mövenpick İstanbul Bosphorus Otel’deki tanıtım toplantısındaydık.

Seçkin davetliler, ulusal basının kendi dönemlerine damga vurmuş yazar ve yöneticileri, televizyonların ve gazetelerin halen de çok izlenen, okunan yüzleri, Bakan Çağlar’ın sevdiği dostları gecede yerlerini aldılar.

Meslek büyüğümüz Hulûsi Turgut’un 1997’de başlayıp yıllara yayılan çalışmasıyla, yurtiçi ve dışında gerçekleştirdiği derin araştırmaların ürünü olan bu kitapla, Çağlar’ın gerçekten fırtınadan öte bir ara kasırgaya dönüşen yaşamına ışık tutulmuş.

Gümülcine’de başlayıp, sınırları aşarak Türkiye’de önce Akhisar’a, sonra İstanbul ve Bursa’ya ardından tekrar İstanbul’a uzanan meşakkatli yolculuk ve sonrasında ülkenin son 50 yılında adı çok konuşulan bir isme dönüşmek herhalde her yurttaşımıza nasip olmasa gerek.

Bakan Çağlar’ın siyaset, spor, medya ve iş yaşamında elde ettiği başarıların, yaşadığı sıkıntıların bir özeti olan kitabı biz de merakla okumaya başladık.

Hemen her sayfası sürüklüyeci ve heyacan uyandırıcı bilgilerle dolu. Değerli büyüğümüzün o gece bize de imzalayıp verdiği kitaba 79 yıllık onca başarı ve hüzün sığdırılmış.

 

DYP’nin başına geçmediğine pişman NTV’yi sattığına üzgün

Ülkemize kazandırdığı fabrikalar, bugün zor günler geçiren Bursaspor’u zirveye taşıdığı yıllar, halen de binlerce insanın ekmek yediği Bursa’ya armağan ettiği kentin bir numaralı yayın kuruluşu Olay Medya, Şimdi bile Türkiye’nin en çok izlenen haber kanallarından olan NTV, hepsi Bakan Çağlar’ın eseri.

Şimdi bütün bunlarla övünç duyuyor. Kendisi ile birlike her anında yanında olan ailesi de o gece Çağlar’ın mutluluğuna ortak oldular. Keza, 40 yıllık dostu, arkadaşı Erman Yerdelen de Çağlar’ı yine yalnız bırakmamıştı.

Bakan Çağlar, soru üzerine yaşamında en üzüntü duyduğu konunun ise NTV’yi satmak zorunda kalması olarak dile getirdi.

Çağlar, “NTV çocuğum gibiydi mecbur kaldım. Hak etmediğimiz biçimde devlet bankamıza el koydu, iş yerlerimizin üstüne geldi. Şimdi çok şükür devletle helalleştik. Devletle küsmek olmaz. Bizden milyar doların üzerinde para aldılar” diye konuştu.

Bakan Çağlar en çok pişman olduğu konunun ise; Doğru Yol Partisi’nin başına geçmemek olarak açıkladı.

Çağlar, “Siyaset acımasız. Türkiye’de ben bir yanlış yaptım. DYP Genel Başkanlığı’nın kaptırmamam gerekiyordu. İstesem genel başkan olurdum. Rahmetli Alparslan Türkeş’in de desteği vardı. DYP’nin başında ben olsa idim, bugün siyasi hayatına devam ederdi” diye konuştu.

Devlet eski Bakanı Çağlar, ANAP Lideri merhum Turgut Özal’dan sonra, 2002 yılında da AK Parti’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da evine gelerek kendisini partisine davet ettiğini ve Bursa milletvekili listesini yapmayı önerdiğini de açıkladı.

Ülke siyasetinin dönüm noktalarından böylesi daha çok bilgi var kitapta.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…