Olay Gazetesi Bursa

Turizmcilerin ‘protokol’ mücadelesi

Termal şehri olarak bilinen Bursa, ekim ayında imzalanan 'Sağlık Turizmi Tanıtımı İşbirliği Protokolü'nde yer alamamasının şokunu yaşarken, termal turizmcilerin bu yöndeki mücadelesi sürüyor.

DERYA DEMİR

Termal turizmcilerin, Bursa’nın ‘Sağlık Turizmi Protokolü’nde yer alması için başlattıkları girişimler sonuçsuz kalırken, gösterilen ‘tesis yetersiz’ gerekçesi ise inandırıcı bulunmadı. Çekirge Termal Suları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Taşkeser, bu karar karşısında turizmciler olarak büyük üzüntü duyduklarını ve hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

“BURSA BU KARARI HAKETMEDİ”…

Bursa’nın bu kararı haketmediğini vurgulayan Taşkeser, “Düzenlediğimiz toplantılarda Bursa’daki termal su kaynaklarını anlattık. Turizm konferanslarıyla Bursa’daki sıcak su kaynaklarının önemini ve tarihi hakkında bilgi verdik. Kaynaklar incelediğinde, milattan önce Roma ve Bizanslılar’dan kalma termal tarih Bursa’da barınıyor. Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’na da bu konuyu aktardık. O da Çekirge’de bulunan termal sulardaki mineralin dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi. Ancak buna rağmen Bursa protokolde yerini alamadı” diye konuştu. 

“İTİRAZLARA GERİ DÖNÜŞ YOK”…

Protokole gerekli itirazları yaptıklarını hatırlatan Taşkeser, konuyu Bursa milletvekillerine ve belediye başkanlarına da aktardıklarını ifade etti. Taşkeser, “Gerek Ankara, gerek Bursa’da itirazlarda bulunduk ancak herhangi bir dönüş alamadık. Bursa’nın protokolde yer almamasına  gerekçe ise ‘tesis yetersizliği’ gösterildi. Bursa genelinde 45 termal tesis ile 14 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Protokolde yer alan Ankara, İstanbul, Antalya, Afyon ve Denizli’de yer almayan bir çok tesis Bursa’da bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından da tam donanımlı bir termal su tesisi yapımı kararlaştırılmışken ‘tesis yetersizliği’ noktası biz turizmcilerde soru işareti yarattı” dedi.