Bayraktar, yazılı açıklamasında, ürün denge tablolarına göre, 2015-2016 üretim döneminde Türkiye’de 3 milyon 919 bin ton karpuz, 1 milyon 720 bin tonu kavun üretildiğini belirtti. Kavun karpuz üretiminde Çin’in ardından dünya ikincisi olan Türkiye’nin, üretiminin önemli bir bölümünü israf ettiğinin altını çizen Bayraktar, ”Her yıl 4 milyon ton dolaylarında karpuz, 1,7-1,8 milyon ton civarında kavun üretiyoruz ama karpuzda yarım milyon tona yakınını, kavunda 200 bin tondan fazlasını çöpe atıyoruz. Buna karşın, nüfus artışı nedeniyle kişi başına tüketim miktarında bir azalma oldu. Kişi başına tüketim miktarı, 2002-2003 döneminden bu yana karpuzda 53,3 kilogramdan 43,3 kilograma, kavunda 27,5 kilogramdan 19 kilograma geriledi” dedi.