Olay Gazetesi Bursa

Suça sürüklenen çocuklar için eğitim ve iş protokolü

İnegöl'de, suça sürüklenen çocuk ve gençlerin suçtan uzaklaştırılması amacıyla eğitim protokolü imzalandı.

Üç yıllık protokol kapsamında çocuklar mobilya sektöründe eğitilecek, bu sırada bin 586 lira harçlık verilecek ve eğitim sonunda da işe yerleştirilecek.

İnegöl’de, suça sürüklenen çocuk ve gençleri suçtan uzaklaştırmak ve topluma faydalı bireyler haline getirmek amacıyla ‘Suça Sürüklenen Çocuk ve Gençlerin Eğitimi’ protokolü imzalandı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanlığı’nda düzenlenen protokol imza törenine Kaymakam Ali Akça, Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran, HSK Müfettişi Turgut İmamgil, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ katıldı.

İnegöl Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde imzalanan protokol kapsamında, İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, suça karışmış 20 çocuk ve genç belirlenecek.

Tedaviye ihtiyacı olanlarda suç işlemeye ilişkin nedenler ortadan kaldırılmaya çalışılacak. Tedaviye ihtiyacı olmayanlar ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından öfke, hayır diyebilme, stres, iletişim konularında seminerlere alınacak, bir kısmı da gençlik kamplarına gönderilerek rehabilitasyon programlarına tabi tutulacak.

Bu kişiler tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde mobilya alanında eğitim programına alınacak, eğitim programı süresince, İşkur kendilerine aylık bin 586 lira harçlık verecek, eğitim sonunda da İTSO tarafından iş verilecek.

MESLEK SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ…

Törende konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, ‘Suça sürüklenmiş çocukları ve dezavantajlı sosyal grupları, suçtan uzaklaştırıp meslek sahibi yapmak istiyoruz. Bölgede model bir proje olması gibi birçok ana başlıklı kapsamları var. İTSO olarak projede olmaktan mutluyuz.

İnşallah bu projeyle birlikte Başsavcılığımız liderliğinde gençlerimize yeni avantajlar sağlayabiliriz. İTSO olarak bu projenin psikolojik tedavi ihtiyacı olan kişilerin tedavi masraflarını karşılayıp, belirlenecek mobilya firmalarında işbaşı yapmalarını üstlendik. Bu proje özellikle gençlerimize ve memleketimize faydalı olacaktır’ dedi.

SUÇTAN UZAK TUTACAĞIZ…

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç da, ‘Suç işleyenlerin cezaları kesinleştikten ve cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlikle takibi yapılıp topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.

Yeniden ıslah edilip topluma faydalı bireyler olmalarını istiyoruz. Yeniden suça sürüklenmelerini istemiyoruz. Kurallara uyan birer faydalı birey olmalarını amaçlıyoruz.

Bu protokolü bir iyileştirme aracı olarak kullanıp hem suçtan uzak tutacağız, hem de onları eğiterek bu süreçte onlara bir iş kazandırıp istihdam garantisi vereceğiz.

Bu bir ilktir. İnegöl mobilyanın başkenti olduğu için özellikle mobilya alanında meslek sahibi yapabiliriz. Burada onlara önemli bir el uzatıyoruz, inşallah hükümlülerimizden de katılım bekliyoruz. Bu model bir projedir’ diye konuştu.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR…

Kaymakam Ali Akça ise, ‘İTSO, Başsavcılık, Kaymakamlık, İŞKUR ve Gençlik Merkezimizin kullanacağı inisiyatifler olacak. Suç işlemiş denetimli serbest insanlar birtakım eğitimlerden geçirilerek meslek sahibi olmaları noktasında çalıştırılacaklar. Taşın altına elini koyarak aldıkları inisiyatiften dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ değerlendirmesinde bulundu.