Olay Gazetesi Bursa

Sermayemiz yok diye korkmayın

Atış Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış, inşaat mühendisi adaylarına şantiyeleri gezmelerini önerdi ve ekledi: ''Siz kendinizi geliştirdikçe kapılar size sonuna kadar açılacaktır. Sermayemiz yok diye de korkmayın. Başarılı olursanız sermaye gelir sizi

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) inşaat ve mimarlık bölümlerinde eğitimlerine devam eden öğrencileri sektörün tecrübeli isimleriyle buluşturmayı sürdürüyor.

Dernek, son olarak Bursa’nın önemli inşaat firmalarından Atış Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Atış’ı UÜ İnşaat Bölümü öğrencileriyle bir araya getirdi. İnşaat Bölümü Dekanı Prof. Dr. Adem Doğangün’ün de hazır bulunduğu seminerde konuşan Atış, öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İş hayatında hep hedefe odaklandığını söyleyen Atış, “Üniversitedeki başarı ortalamanız iş hayatınız için belirleyici bir kıstas olmasa da önemlidir. Ama her şeyden önemlisi insan ilişkilerinde ve iletişiminizdeki başarınızdır. İş hayatındaki süreçler okuldan çok farklı ilerliyor. Uygulamasını bilmediğiniz işi, sadece kitaptan bilmek yetmiyor. Bu anlamda hem okulda öğrendikleriniz hem de sürekli gelişime açık olmanız şüphesiz çok önemli” dedi.

BÜYÜK FOTOĞRAFI GÖRÜN

Konuşmasını, “Adımlarınızı proaktif bakışı içinde atmalısınız” sözleriyle sürdüren Atış, olayları olduktan sonra çözümlemek yerine öncesinde düşünerek planlamak gerektiğinin altını çizdi. Atış, ”Örneğin; oturmuş bir bölgede gerçekleştireceğiniz çalışmalar size maddi olarak pek bir şey vermez. Çünkü oturmuş bölgelerde ticaret hacmi oldukça geriliyor. Sizin ileride yıldızı parlayacak bölgeleri şimdiden tespit edip projelerinizi ona göre hazırlanmanız gerekiyor. Siz başkalarının göremediği büyük fotoğrafı görmelisiniz” ifadelerini kullandı.

ÇIRAKLIK YAPMADAN OLMAZ

Öğrencileri şantiyeye davet eden Atış, şöyle devam etti: “Kim, nerede, ne yapıyor, bilin. Çıraklığını yapmadığınız işin ustalığını da yapamazsınız. Sizler yeri gelecek bir projeye mimari gözle bakacaksınız, yeri gelecek elektrik tesisatını hesaplayacaksınız. İşi başından sonuna iyice kavramalısınız ki ortaya nitelikli bir eser çıksın. Siz kendinizi geliştirdikçe kapılar size sonuna kadar açılacaktır. Sermayemiz yok diye de korkmayın. Başarılı olursanız sermaye gelir sizi bulur. İlk sermayeniz diplomanız olacak.”