BTSO Başkanı İbrahim Burkay, buradaki konuşmasında 2018-2022 döneminde sektör konseylerinin sayısını 18’den 23’e çıkardıklarını belirterek, ‘’Ortak aklın gücünü sektörlere ve kent ekonomisine yansıtabilmek amacıyla hayata geçirdiğimiz sektör konseylerimiz, yeni dönemde yeni başkanlarıyla birlikte ‘tüm sektörleriyle kalkınmış daha güçlü bir Bursa’ hedefimize büyük güç katacak” dedi.
Sektörel konsey yapılanmasının ilk döneminde önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Burkay, ‘’Sektör paydaşlarımız bir araya gelerek sektörleri için stratejik yol haritalarını oluştururken, BTSO yönetim kurulu olarak bizler de konseylerimizin eylem planlarının hayata geçmesini sağlayacak adımlar attık. Türkiye’ye model olan projelerimizin bir çoğu sektörel konseylerdeki çalışmaların ürünü” diye konuştu.
Söz konusu yapılanmanın yüzde 65’lik kısmının BTSO’nun seçilmiş meclis ve komite üyelerinden oluşacağını kaydeden Burkay, konsey çatısı altında ayrıca akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları temsilcileri ile alanında söz sahibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yer alacağını anlattı.
ULUSLARARASI ÇALIŞMALAR OLACAK
Yeni dönemde daha büyük hedeflere ulaşmak adına konsey yapılanmasını dört ana temel üzerine kurguladıklarının altını çizen Burkay, ‘’İlk olarak her konseyimizin sektörüyle alakalı bir UR-GE projesi yürütmesini istiyoruz. Bununla birlikte konseylerimizin uluslararası bir fuarı ve kongreyi de Bursa’mıza kazandırmalarını bekliyoruz.
Son olarak her konseyimizin yurt dışında sektörleriyle alakalı katılacağı etkinlikleri olacak. Tüm bu uluslararası çalışmalarla kentimizin potansiyelini yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Yeni dönemde sektörel konsey yapılanmasına Tasarım, Mobilya, İleri Teknoloji, Değerli Maden ve Mermer ile Dış Ticaret konseyi eklenirken, bir önceki dönemde Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi olarak faaliyet gösteren konsey ise Tekstil Konseyi ve Hazır Giyim Konseyi olarak ikiye ayrıldı.