Olay Gazetesi Bursa

Sarımsağı böyle tüketirseniz…

Siyah sarımsağın normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söyleniyor. Japonya, Avustralya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Peki, faydaları nelerdir?

Normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söylenen siyah sarımsak, Japonya, Avustralya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahip. 

Siyah Sarımsak Nasıl Yapılır?

Sarımsaklar başları soyulmadan, folyolara sarılarak; bunun için özel olarak üretilmiş fermentasyon cihazına konur.

60-75 derece ısıda ve ortalama % 75 nem koşullarında fermente edilir ve yaklaşık 40 günde istenilen kıvama gelir.

Siyah sarımsak; yemeklerde kullanıldığı gibi çerez olarak da tüketilebilir. Ayrıca enerji içecekleri, çikolatalar, dondurma ve kraker üretiminde fermente sarımsak katkı maddesi olarak da kullanılır.

İşte siyah sarımsağın faydaları…

• Bağışıklık sistemini güçlendirir.

• Hücreleri yeniler.

• Beyaz sarımsağa göre daha fazla antioksidan içerir.

• Kansere karşı koruyucudur.

• Damar sertliğine karşı tedavi edicidir, kalp ve damar sağlığını korur.

• Beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur.

 • Hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır.

• Alzheimer ve romatoid artrit, kronik hastalıklar ve dolaşım sistemi hastalıklarını önleyici ve tedavi edicidir.

• Diyabet (şeker hastalığı) semptomlarını iyileştirir.

• Enfeksiyonları önler.

• Kronik böbrek rahatsızlıklarında, tedavinin toksik etkisini azaltır.

• Serbest radikallerin vücudumuza ve cildimize vermiş olduğu zararları önler ve ortadan kaldırır.

• Sindirim ve dolaşımı artırır.

• Tansiyonu düzenlemeye yardım eder.

• Doğal mide koruyucudur.

• Hiperlipidemi ve hiperglisemi durumlarını önlemeye yardımcıdır.

• Yaşlanmayı geciktirir.

• Antialerjiktir. 

• Yorgunluğu önler.