Besin değeri yüksek, sülfür kaynağı sarımsağın kabuğundan anlaşılacağını söyleyen Dr. Dizdar, “Kaliteli sarımsağın kabuğu zor soyulur, dişleri küçük olur ve buram buram kokar. İthal sarımsağın dişleri iridir, kolay soyulur ama tadını Dr. Yavuz Dizdar uyardı: Kabuğu zor soyulan küçük sarımsak iyidir. İri dişli, kolay soyulanlar ise kötü. Sakın bunları alıp yemeyin… ve kokusunu alamazsınız” dedi. Dr. Dizdar, şöyle deam etti: “Çin sarımsağının bir başı, Taşköprü’nün bir dişi etmez. Bu yüzden vücudun ihtiyacı olan maddeleri almak için yerli sarımsak kullanılmalı. Sarımsak sülfürden zengindir. Sülfür bulamazsanız vücudunuzun çatısı bozulur.”.