Appetite gazetesinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, kahvelerini sade ve koyu içenlerle sadist/psikopat eğilimleri olan insanlar arasında ortak bağlar keşfedildi.
Çalışma bin yetişkinle yapıldı ve katılımcılara yemek ve tat tercihleri soruldu. Katılımcılar daha sonra, sadizm, narsisizm ve psikopat gibi antisosyal kişilik özelliklerini değerlendiren bir dizi kişilik testten geçirildiler.
nnsbruck Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada koyu tatları seven insanlarda psikopatlığa eğilim görüldü.
En yakın sonuç, koyu/acı tatlarla günlük sadistlik arasındaydı. Yani acı tatları sevenlerin gün içinde acıdan zevk aldıkları görüldü.
KEREVİZ SEVİYORSANIZ…
Çalışmanın sonucuna göre bu sadece koyu kahveyi kapsamıyor.
Ayrıca turp, kereviz ve tonik su tüketmeyi seven insanlarda da antisosyal eğilimler görülebiliyor. Aslında bu tat duyusu ve kişilik arasındaki bağlamı bulmak için yapılan ilk çalışma değil.
Daha önce yapılan araştırmalar, tatlı tüketmenin kabul edilebilirlik ve yardımcı olma arzusunu arttırdığını, acı tatlarınsa düşmanlığı arttırdığını ve daha sert ahlaki yargılara yol açtığını göstermişti.