OİB, geleneksel hale gelen yarışmalarda önceki yıllarda başarılı projelerin sanayileşmesinde sıkıntı yaşanması nedeniyle İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek ile işbirliğine girdi. Bu işbirliğiyle başarılı 19 proje İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya yatırılacak ve sanayileşme yolunda danışmanlıktan prototipe, laboratuvardan sanayi ile buluşmasına kadar birçok fırsattan yararlanacak. Başarılı projeler bu şekilde toplamda 1 milyon lirayı bulabilecek avantajlardan yararlanacak. 28 Mayıs’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) gerçekleşecek ödül töreniyle başarılı proje sahipleri ödüllerini alacak.
CİVCİVİ TAKİP EDECEĞİZ
OİB Başkan Yardımcısı ve Yarışma Kurulu Koordinatörü Ömer Burhanoğlu, söktörün özellikle otomotiv komponentleri için çok farklı alanlara ulaşma şansı bulunduğunu ve bunun için de klasik hedeflerden yeni fikirlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Önceki yıllarda para ödüllerinin yüksek olduğunu ve bu yıl bunu azalttıklarını dile getiren Burhanoğlu, ”Şimdi İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya yatacak projeleri daha profesyonelce takip edeceğiz. Sanayiciyle buluşmasını sağlayacağız. Civcivin uçup uçmayacağını takip edeceğiz. Dünyada da projeler böyle kuluçkalarda yerleştiriliyor. Şimdi umutluyuz. 2 projeyi bile sanayileştirebilirsek mutlu oluruz” dedi.
Önceki yıllarda başarılı projelerin sanayileşmesinde sıkıntı yaşandığını ifade eden OİB Başkan Yardımcısı Burhanoğlu, bu yıl kuluçkaya yatan projeleri daha yakından takip edeceklerinin altını çizdi.
FIRSATLAR SUNULACAK
İTÜ Arı Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz da, İTÜ Çekirdek’te girişimcilerin projelerini ticarileştirebilmeleri için hızlı bir çalışma programı uyguladıklarını ve bir yılı bulan bir süreçte finans desteği dahil birçok alanda fırsatlar sunacaklarını ifade etti. Eryılmaz, ”Otomotiv endüstrisinde girişimcilerin ekstra avantajları olacak. OİB girişimcilere ağabeylik yapacak, sektöre sahip çıkacak. Bu iş için 10 milyon lira harcasak ve arkasından bir projeyi kazansak bizler için mutluluktur” diye konuştu.