Bağlamış, dün yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca 150 ton pastırma, 500 ton sucuk satışı yapılmasını beklediklerini belirterek, ‘Son zamanlarda kırmızı etteki dalgalanmalar ve fiyat artışı et kaynaklı pastırma ve sucuğa da yansımış durumda. Pastırma ve sucuk fiyatlarında 5-6 lira artış yaşandı. Pastırma 100-140 lira, sucuk 55-75 lira, kavurma ise 80-100 liradan satışa sunuluyor. Bir yıl öncesine kıyasla pastırma ve sucuğun fiyatı yüzde 10 civarı artış göstermiştir. Bu Ramazan ayına özgü bir artış değildir. Ramazanın ortalarında fiyatlarda bir düşüş bekliyoruz” dedi. Bağlamış, ülkede tüketilen pastırmanın yüzde 35’inin, sucuğun ise yüzde 45’inin Kayseri’de üretildiğini hatırlattı.