İlçenin tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin tanıtıldığı programda, sanayi ve tarım alanında da geldiği nokta anlatıldı.
Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıvanç Atmaca, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bursalı basın mensuplarının ilk durağı; BEBKA, Milli Parklar ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliği ile yürütülen Bursa Kırsalında Eko-Agro Turizm projesi Karaoğlan Manda Evi oldu. Karaoğlan Manda Evi’nde yöresel lezzetlerin bir sofrada buluştuğu kahvaltıda ve bu değeri geri kazanmak için yola çıkan kadın girişimciler, manda sütüyle hazırlanan ve bizzat yöre halkının elinden çıkan eşsiz lezzetleri Bursalı ziyaretçilerin beğenisine sundu.
“ÜRETMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM”…
Gezi kapsamında Mustafakemalpaşa’nın simgelerinden biri olan, bir fay hattının çökmesiyle oluştuğu bilinen ve 38 metreden dökülen Suuçtu Şelalesi ziyaret edildi. Gezide konuşan PAŞADER Başkanı Kıvanç Atmaca, “Mustafakemalpaşa’mızın tarihi ve doğal güzellikleriyle basın mensuplarını bu yıl da buluşturmak istedik. PAŞADER ailesi olarak her zaman ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“DOĞA HARİKASI BİR CENNET”…
Suuçtu Şelalesi’nde geziye eşlik eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, “Suuçtu, doğa harikası bakir bir cennet. Dünya çapında sağlık turizmi yatırımlarının gelişebileceği bir bölge. Mustafakemalpaşa Kobi OSB önemli bir ticaret merkezi olacak. Bunları yaparken halkımızla ve derneklerimizle birlikte yapacağız” dedi.
“SANAYİİ, TURİZM, TARIM VE TARİH BURADA”…
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise,“Mustafakemalpaşa’mızı turizm, tarım, tarih ve sanayi yönüyle düşünmek gerekiyor. İlçemiz yüz ölçümüyle Bursa’mızın yüzde 25’ini kapsıyor. Suuçtu’yu Şehrimizin nefes aldığı bölge olarak planlıyoruz. Doğayı bozmadan seyir teraslarıyla, yürüyüş alanlarıyla ve tesislerimizle daha fonksiyonel bir Suuçtu planlıyoruz. İstihdam ve sanayi alanındaki yatırımlarla ilçemize büyük katkı sağlıyoruz. Termal bölge alanımız olan Tümbüldek kaplıcaları ise sağlık turizminde öncü olacak. Paşader’in özverili çalışmalarıyla ilçemize katkı sağlamaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
MAMUTLARIN ATASI: PAŞALAR FİLİ
Gezi kapsamında; Kültür Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Paleoantropoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna Alpagut rehberliğinde ziyaret edilen Paşalar Kazı Alanı’nda incelemeler yapıldı. Mustafakemalpaşa ilçesini içine alan ve adına ‘Gönen Çanağı’ denilen geniş düzlüğün içinde 15 milyon yıldır saklanan fosillerin gün yüzüne çıkarıldığı bölgede atlar, zürafalar, gergedanlar, filler ve daha birçok etçil ve otçul hayvanlar özellikle de türünün tek örneği olan mamutların da atası sayılan filler tarih açısından büyük önem taşıyor. Litaratüre Gamphotherium Paşalarensis olarak geçen ve sadece bu yörede bulunan fillerin en belirgin özelliği ise dişlerinin diğer tüm fillerin aksine aşağıya eğimli olması. Prof. Dr. Alpagut ve ekibi, bölgede 36. yılına giren kazı çalışmalarını kutladı.