ABDULLAH TANIŞ
İnegöl’de faaliyette bulunan otoparklar, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Zabıta Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve İnegöl Şoförler Odası tarafından denetimden geçirildi. Denetimler de otoparklarda çok sayıda atıl vaziyette araçları gördüklerini ifade eden Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, otopark işletmecilerinin ve vatandaşların bu konuda mağdur olduğunu belirtti.
Denetimlerde birçok atıl vaziyette araç gördüklerini belirten Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, bu araçların ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade etti. Türkiye genelinde 5 milyon aracın otoparklarda beklediğini ifade eden Korkmaz, “Otoparklarda beklemekten hurdaya çıkmış araçlarda var. Bunların MKE’ye kazandırılması gerekiyor. Bursa’da 30 bin civarında, İnegöl’de de 3 bin civarında araç otoparklarda. Bunların çoğu kullanılamaz vaziyette. Bu işin hızlanması gerekiyor. 10-15 seneden beri duran araçlar çok rahat bir şekilde satılıp, ekonomiye kazandırılır” dedi.
LPG’Lİ ARAÇLAR…
Bursa Otopark İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı, İnegöl’de otopark sahibi Güven Korkut ise, “İki otoparkımızda 2 bine yakın araç var. Bunların içerisinde 17 yıllık araçlarımız var. Ayrıca otoparklarımızda bulunan araçların yüzde 10’u tüplü. Burada yaşanabilecek bir gaz sıkışması sonucunda meydana gelebilecek olaydan bizler mesul değiliz. Bu çok büyük bir ekonomik kayıp olur. Bu Türkiye genelindeki tüm otoparkçıların ciddi bir sorunudur. Tüplü araçlar trafikten men edildikten sonra ayrı bir ödenek çıkarılarak aracın tüp aksamlarını söktürmemiz lazım ya da bize ayrı bir ödeme kalemi çıkarmaları lazım. Araçlardaki tüp aksamını çıkarıp, otoparkımızı, çevremizi sağlama almamız gerekiyor. Herhangi bir olumsuz durumda can ve mal kaybına sebebiyet verebilir. Olursa, felaket olur” şeklinde konuştu.
15-20 YILLIK ARAÇ VAR…
Bazı araçların 15-20 yıldır otoparkta beklediği için çürüdüğünü belirten Korkut, “Bu iş zor bir iş. Çok emek sarf edilmesi gereken bir iş. 15-20 yıldır bekleyen araçlar var. Çürümüşler artık. Bu, devlet için de zarar, milli emlak için de zarar, hazine için de zarar. Bunların 6 aydan sonra yetkili kurumlar tarafından satışının hazırlanıp, hem hazineye hem Mal Müdürlüğü’ne hem de vatandaşa peyderpey hakkının verilmesi lazım. Herkes hakkını alması lazım. Doğru olanı da zaten budur” diye konuştu.