Olay Gazetesi Bursa

Otellerde Atatürk Havalimanı endişesi

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasıyla bölge otelleri için olası bir krizin önlenmesi konusunda gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Atatürk Havalimanı’nın 29 Ekim sonrasında kademeli şekilde kapatılacak olması, bölgedeki otellerde ‘atıl kalma’ endişesi yaratırken; yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırımı barındıran söz konusu otellerin yatırımcı ve işletmecileri bu durumun bölgedeki oteller için kriz anlamına geleceğine işaret ediyor.

Atatürk Havalimanı’na yakın konumda faaliyet gösteren 62 otelin yan gelirle birlikte ekonomiye sağladığı yıllık katma değerin 500 milyon euro olduğu hesaplanırken; bölgedeki otellerin yatırımcı ve işletmecileri, üçüncü havalimanının yanı sıra Atatürk Havalimanı’nın da faaliyetlerine devam etmesini talep ediyor.

Bölgedeki 62 otelin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürleri, söz konusu gelişmenin iş hacimlerinde yaratacağı etkiyi değerlendirmek için Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelirken; Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasıyla bölge otelleri için olası bir krizin önlenmesi konusunda gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ TALEBİ

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bölge otellerinin ülke ekonomisine yan gelirleriyle beraber yıllık 500 milyon euronun üzerinde katma değer sağladığını belirterek, “Üçüncü havalimanının gerekliliği, İstanbul ve dolayısıyla Türkiye’ye katkıları noktasında hiçbir şüphemiz yok…

Ancak İstanbul gibi bir metropole 3 havaalanı çok değil. İstanbul üç havalimanıyla devam edebilir. Londra’da 6 havaalanı var. Hepsi de faal” dedi. Bayındır, Atatürk Havalimanı’nın faaliyetlerine devam etmesi imkanı bulunmuyorsa, havalimanı terminallerinin yeniden düzenlenerek fuar ve kongre merkezi olarak değerlendirilmesinin önem taşıdığını savundu.