Netanyahu, BMGK’da konuştu! Gazze katliamını savundu

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşma yapmak için kürsüye çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestolarla karşılandı. Netanyahu’nun konuşmaya başlamasıyla Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti. Netanyahu, İsrail’in barış istediğini öne sürdü, Lübnan’a ve Gazze’ye saldırıların süreceğini söyledi.

Netanyahu, BMGK’da konuştu! Gazze katliamını savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin New York kentinde toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’ndaki konuşmasına protestolar eşliğinde başladı.

Netanyahu kürsüye çıktıktan sonra Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti.

İsrail başbakanı konuşmasına, BM’deki “iftiralara” karşı koyma sözü vererek başladı.

“Olası yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için BM Genel Kurulu’na gelmeye karar verdim” diyen Netanyahu, İsrail’in barış istediğini öne sürdü.

Ayrıca Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşmasının ekimden önce yakın olduğunu belirti.

“İSRAİL’İN İRAN’DA ULAŞAMAYACAĞI YER YOK”

Netanyahu İsrail’in İran tarafından düzenlenen savaş cephelerinde kendini savunmak zorunda kaldığını söyleyerek, “Bizi vurursanız, biz de sizi vururuz. İran’da İsrail’in ulaşamayacağı yer yok” diye ekledi.

BM Güvenlik Konseyi’ne nükleer silah elde etmesini engellemek için İran’a yeniden yaptırım uygulama çağrısı yapan Netanyahu, İsrail’in, İran’ın nükleer silahlara sahip olmaması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

İsrail’in kendisini yok etmek isteyen “vahşi düşmanlar” karşısında yaşam mücadelesi vermesine rağmen barış arayışında olduğunu ifade eden başbakan, “Kazanıyoruz” diye konuştu.

Netanyahu, şunları söyledi: “Ülkem savaşta, yaşam mücadelesi veriyor. Kendimizi bu vahşi katillere karşı savunmalıyız. Düşmanlarımız sadece bizi yok etmek değil, ortak medeniyetimizi yok etmek ve hepimizi karanlık bir tiranlık ve terör çağına geri döndürmek istiyorlar.”

İsrail başbakanı Genel Kurul’a “İran’a karşı kendimizi savunuyoruz” dedi ve “Ama sizi de şiddet ve terör yoluyla yaşam tarzımızı yok etmeye çalışan ortak bir düşmana karşı savunuyoruz” diye ekledi.

GAZZE’DE SİVİLLERİN ÖLMESİNİ İSTEMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Netanyahu, İsrail ordusunun, Hamas’ın 40 bin savaşçısının yarısından fazlasını öldürdüğünü veya yakaladığını, hamas roketlerinin yüzde 90’ını imha ettiğini iddia etti.

Hamas’ın Gazze’de iktidarda kalması halinde yeniden toparlanacağını, silahlanacağını ve İsrail’e yeniden saldıracağını söyledi.

Gazze’de barış içinde bir arada yaşamaya kararlı yerel bir sivil yönetimi desteklemeye hazır olduklarını öne süren Netanyahu, Hamas’ın teslim olması, silah bırakması ve rehineleri geri vermesi halinde savaşın sona erebileceğini belirtti ve “İsrail Gazze’de ‘tam zafer için savaşacak” dedi.

Gazze’de ise “Tek bir kişinin, tek bir masum insanın öldüğünü görmek istemiyoruz. bu her zaman bir trajedidir” diye konuştu.

LÜBNAN SALDIRILARI DEVAM EDECEK

Netanyahu, Hizbullah içinse şunları söyledi: “Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine dönene kadar rahat etmeyeceğiz, kuzey sınırımıza yerleşmiş bir terör ordusunu kabul etmeyeceğiz. Yeter artık. Hizbullah savaş yolunu seçtiği sürece İsrail’in başka seçeneği yok.”

Ayrıca hedeflerine ulaşana kadar Lübnan saldırılarına devam edeceklerini dile getirdi.

Başbakan, konuşmasının devamında, “İbrahim anlaşması ile açtığımız yolu devam ettirmemiz gerekiyor, bunun da İsrail ve Suudi Arabistan arasında tarihi bir barış anlaşması sağlanması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E “MASKARALIK” TEPKİSİ

İsrail’in dışlanmasının Birleşmiş Milletler için ahlaki bir leke olmaya devam ettiğini belirten Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısını “saf antisemitizm” ile suçladı. BM’nin “aşağılayıcı bir maskaralık” haline geldiğini söyledi.

Binyamin Netanyahu, konuşmasının sonunda İsrail halkına ve askerlerine seslenerek, “Güçlü ve iyi niyetli olun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X