Adana’da 470 bin dönüm alanda üretimi yapılan portakal, mandalina, limon ve greyfurtta hasat devam ediyor. Geçen yıl 454 bin dekar alanda 1 milyon 355 bin tona yakın üretim yapılan narenciye ürünlerinde, bu yıl rekoltenin yüzde 22 artışla 1 milyon 650 bin tona çıkması bekleniyor. Narenciye üretimi, bölgedeki çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, kentte havanın sıcak seyretmesi nedeniyle greyfurt dışındaki narenciye ürünlerinde üretimin arttığını söyledi.
Türkiye’nin narenciye ihtiyacının önemli bölümünün bölgeden karşılanmasının yanı sıra ihracat da yapıldığını kaydeden Doğan, ‘’Narenciye bizim için çok değerli bir ürün. Çünkü tahıl ürünlerinde dışa bağımlıyız. Narenciyeyi yurt dışına gönderdiğimiz için ülkemize sürekli döviz giriyor. Adana’da her geçen gün narenciye üretimi artıyor” dedi. Doğan, söz konusu ürünler için çok fazla fidan siparişi verildiğini ve fidan yetmediğini vurguladı.
Portakal ve mandalina üreticisi İbrahim Paksoy da, geçen seneye göre verimin daha fazla olduğuna işaret ederek, ‘’Bu sezon portakal ve mandalina üretimi geçen seneye göre daha fazla. Meyve bolluğu yaşıyoruz. Bu da bizi mutlu etti” diye konuştu.