Toplantıda proje koordinatörü Ceylan Usul, ocak ayından bu yana sürdürülen saha çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 2013 yılından itibaren hazırlanmaya başlanan projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’na sunularak iki yılı bulan zorlu değerlendirme süreçlerini başarıyla tamamladığını söyleyen Usul, “Eylül ayı içerisinde 200 öğrenciye mesleki eğitim rehberliği yapılacak. 20 öğrenciye ise tiyatro eğitimi vereceğiz. Proje ile engelli bireylerden kadınlara, işsizlerden çocuklara kadar dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu, istihdamın artırılmasını ve piyasadaki engellerin kaldırılmasını hedefliyoruz” dedi.
145 PROJE ARASINDA…
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ‘Yaşama Katılıyorum Projesi’nin, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi (ISEDP) Hibe Programı’na sunulan 2 bin 225 proje arasından öne çıkarak hibesi onaylanan 145 proje arasına girmeyi başardığını belirtti.
Bugüne kadar kişisel gelişim, bilinçlendirme, anne-çocuk seminerleri, inceleme ziyaretleri, müzik akademisi, girişimcilik ve iş adamlarına eğitim gibi bir çok çalışmayla bin 675 kişiye ulaşıldığını dile getiren Kurtulan, “Bu proje ile dezavantajlı kişilerin bilinçlenme ve kamusal hizmetlere erişimini arttırmayı amaçlıyoruz. Ortak yaşam kültürünü koruyarak insanların hayatında olumlu bir değişime katkı vermeyi istiyoruz” dedi.