Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan 41 yaşındaki Şule Küçükyılmaz, mesleğini özel bir firmada 8 yıl boyunca yaptı. 2 çocuk dünyaya getirdikten sonra işinden istifa eden Küçükyılmaz, çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim sanatıyla uğraşırken, daha sonra yenilebilir şeker hamurundan pasta tasarımları yapmaya başladı. Sosyal medya hesaplarından paylaştığı pasta tasarımları kısa sürede büyük ilgi gören Küçükyılmaz, Lüksemburg’da düzenlenen Aşçılar Dünya Kupası yarışmasına katıldı ve dünya şampiyonu olarak, altın madalya kazandı.
3 BOYUTLU KARAKTERLER YAPIYOR…
Yabancı bir televizyon programında gördükten sonra pasta tasarımı yapmaya başladığını belirten Küçükyılmaz, “Çocuklarım olunca çalışma hayatına ara verdim. Bu süreçte, ilgim olan mutfağı biraz daha geliştirdim. Yurt dışında görmüş olduğum şeker hamuru malzemesiyle tasarım yapmaya başladım. Zamanla kendimi geliştirdim. Hiçbir eğitim almadan 3 boyutlu karakter çalışmaya başladım. İşin heykeltraşlık kısmına ağırlık vermeye başladım. Özellikle animasyon çalışmalarını sevdiğim için onları işlemeye başladım. Benim için önemli olan orijinaline yakın ürünler yapmaktı.
Çalışmalarımı sosyal medya üzerinden paylaştıkça talepler arttı ve milli takımdan talep geldi. Milli takımla birlikte yurtdışında yarışmalarda maket tasarımlarla yarıştım. Lüksemburg’da 4 yılda bir düzenlenen pasta tasarım yarışmasında altın madalya kazandım” dedi.
YAPIM AŞAMASI 2 SAAT İLE 2 AY ARASINDA…
Tasarımların yapım aşamasının 2 saat ile 2 ay arasında değiştiğini kaydeden Küçükyılmaz, “Bu çalışmalar daha çok anne babaların, çocukları için istediği çalışmalar. Çocuklarının sevdiği karakterleri doğum günlerinde görmek istiyorlar. Pastanalerin vitrinlerine maket pasta çalışmaları yapabiliyorum. Yaptığım figürleri, anne babalar çerçeve yaptırıp saklayabiliyorlar.
Yenilebilir bir malzeme fakat aileler figürleri yemek yerine saklamayı tercih ediyorlar. Çünkü biblo gibi durabiliyor. Tasarımın zorluğuna göre yapım süresi değişiyor. Bir günde bitirdiğim figürler de oluyor 2 ay sürdüğü de. 2 saate bitirdiğim basit figürler de oluyor. Tasarımları şeker hamuruyla boyamalarını da gıda boyasıyla yapıyorum” diye konuştu.