Türkiye’nin incisi, Bursa’nın en gözde ilçesi Mudanya, son 10 yılda gerçekleştirilen önemli projelerle parlamaya devam ediyor… Başkan Hayri Türkyılmaz’ın önderliğinde ilçede gerçekleştirilen yatırımlar Mudanyalılar tarafından da tam not aldı…
HAL KAHVELERİ YENİLENDİ
Mudanya’nın önemli değerlerinden biri olan Hal Kahveleri, esnafın ihtiyacına göre yeniledi. Esnafın ve Mudanyalıların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmaları ve sosyalleşmesi için aynı renk ve dokuda tenteler ile bütünlük ve cephe sağlıklaştırması yapıldı. Bölge engelli girişine uygun olarak yapılıp, aydınlatma, elektrik, doğalgaz sistemleri modern hale getirildi.
MUDAŞ SOSYAL TESİSLERİ
Mudanya Belediyesi’ne bağlı MUDAŞ Sosyal Tesisi, Mudanyalıların sosyal ve kültürel faaliyetlerini yürütebileceği bir mekan haline geldi. Restoran, kafeterya ve konaklamanın içinde bulunduğu tesis, toplantı ve etkinliklere ev sahipliği yaparken, kaliteli ve uygun hizmetin adresi oldu.
TİRİLYE SANAT EVİ
Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Tirilye’de eski belediye hizmet binası, Sanat Evi’ne dönüştürüldü. Sanat Evi, yeryüzünün cenneti Tirilye’nin doyumsuz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçıları ağırlıyor. Öğrencilerin faydalandığı kütüphane de yine bu sanat evinde yer alıyor. Merkez aynı zamanda sergilerin, seminer ve söyleşilerin, sanat faaliyetlerinin yapıldığı bir mekan olarak yaşatılıyor.
TAŞ MEKTEP MÜZE VE AKADEMİ
Tirilye’de yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren Taş Mektep, 30 yıl sonra köy enstitüsü modeliyle yeniden canlandı. Restorasyonu tamamlanan Taş Mektep müze ve akademi olarak kent kültürüne kazandırıldı. Binanın bir bölümü de modern tarzda interaktif bir müze olarak planlanıyor. Mudanya’nın kimliğini yansıtacak olan müze çok yakın bir süre içerisinde Tirilye, Mudanya ve Bursa’ya kazandırılacak.
MUDANYA’YA YAKIŞAN MEYDAN
Mudanya’yı yeni bir simgesine daha kavuştu. Tekel Parkı, Atatürk Anıtı, Şükrü Çavuş Anıtı ve Hükümet Konağı’nın bulunduğu alan revize edilerek, Mudanya’ya yakışır dev bir meydan haline getirilmesini kapsayan Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin ilk etap çalışması tamamladı.
MUDANYA GİRİT MAHALLESİ YENİLENDİ
“Kimlikli kent” çalışmaları doğrultusunda Girit Mahallesi yenilendi. Girit Mahallesi adıyla anılan; Mütareke, Şükrüçavuş, Halitpaşa mahalleleri ile 12 Eylül, Fevzipaşa, Mustafakemalpaşa caddeleri ve bağlantılı sokaklarında doğal granit taş ve bazalt zemin kaplamaları yapıldı. Girit Mahallesi, özgün kimliği korunarak, tamamıyla yaya öncelikli, turizmin geliştiği bir destinasyon bölgesi oldu.
KADINLARIN EMEĞİ “HANIMELİ İMECE EVİ”
Mudanya’da, kooperatifçiliği özendirerek, el emeği ürünlerin satışına katkı vermek, kadınların çocuklarıyla birlikte sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Hanımeli İmece Evi, kadın dayanışma dernekleri ve köy kooperatiflerine açıldı. Mudanya üretiyor, üreten kadınların emeği, Hanımeli İmece Evi ile değerleniyor.
MUDANYA’NIN KALBİ YENİLEDİ
Mudanya’nın değerlerini koruyarak geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında Mudanya Belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, Mütareke Meydanı’nı da içine alan alanda yayalaştırma çalışmaları yapıldı. İsmet İnönü Parkı da revize edilerek, yepyeni bir görüntüye kavuştu. Mudanya’nın kalbi Mütareke Meydanı, artık çok güzel.
MUDANYA’NIN GURUR PROJESİ YILDIZTEPE
Mudanya Belediyesi tarafından projelendirilip inşaat çalışmaları tamamlanan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin 1. Etabı hizmete açıldı. Mudanya’nın gurur projesi Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, şimdi 7’den 70’e tüm Bursalıların zaman geçirdiği bir yaşam alanı olarak misafirlerini ağırlıyor.
MUDANYA’DA GENÇLERE ARMAĞAN
Basketbol, voleybol ve tenis sahası olarak düzenlenen, gençlerin sosyalleşip kültürel faaliyetlere katılabileceği bir merkez olarak kente kazandırılan Cumhuriyet Gençliği Spor ve Kültür Evi, Mudanya’ya çok yakıştı. Mudanya yeni tesisleriyle, kreşleriyle, parklarıyla, spor ve kültür merkezleriyle yine yatırımda ön plana çıkıyor.
MUDANYA’YA MODERN KAPALI PAZAR YERİ
Halitpaşa mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yeri hizmete girdi. Hem pazarcı esnafı, hem de Mudanyalılar daha rahat ve hijyenik koşullarda alışveriş yapma imkanı sağlıyor.
KÜTÜPHANELERİYLE YAŞAYAN KENT MUDANYA
Türk edebiyat tarihinin önemli yazarlarından Orhan Kemal’in adının yaşatıldığı, Siteler Mahallesi’nde her yaştan Mudanyalıya hizmet veren Orhan Kemal Kütüphanesi, kentin kültür, sanat ve eğitim hayatına atılmış bir imza. Orhan Kemal Kütüphanesi, zengin içerikli kitap koleksiyonlarının yanında kültür ve eğitim merkezi olarak faaliyet gösteriyor.
MUDANYA’NIN YENİ NESİLLERİNİ ZÜBEYDE ANA YETİŞTİRİYOR
Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, eğitimde fırsat eşitliği yaratan bir proje. Mudanya Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, yaşam boyu eğitimin en önemli ayağı.
MUDANYA BELEDİYESİ PERSONELİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Mudanya Belediyesi’nin kadrolu işçilerini kapsayan ve yüzde 100 zam ile sonuçlanan 2024 yılı Toplu İş Sözleşmesi belkediye personelinin yüzünü güldürdü… Mudanya Belediyesi, MUD-BEL’e bağlı şirket personeli için de ara zam kararı aldı. Önümüzdeki günlerde, 6 aylık yapılacak sözleşme ile maaşlarında yeniden iyileştirme yapılacak.
ROTA MYRLEA’DA 2. ETAP BAŞLADI
Mudanya’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için “Rota Myrleia” adı altında çalışmaları tamamlanan “İnanç, Yürüyüş, Bisiklet ve Trekking” rotaları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türkiye’nin yeni kültür rotası ilan edildi. 2. Etap saha çalışmaları da başladı. 2700 yıllık bir geçmişe sahip olan Mudanya’nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerini kapsayan 131,6 kilometrelik kültür rotasının 2. Etabı da 76.6 km olarak planlandı.
Antik Yürüyüş Yolu Parkuru: 1.57 km
Zeytin Yolu Bisiklet Parkuru: 32.8 km
İstiklal Yolu Yürüyüş Parkuru: 2.13 km
İncir Yolu Bisiklet Parkuru: 27.5 km
Trekking 2 Parkuru: 12.6 km
TOPLAM : 76.6 KM