Olay Gazetesi Bursa

Mudanya Üniversitesi’ne BUÜ’den tam destek!

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, garantörü oldukları Mudanya Üniversitesi ile her alanda iş birliği yapacaklarını, bilgi birikimi ve deneyimlerini aktaracaklarını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında kapılarını açmaya hazırlanan Mudanya Üniversitesi önemli konukları ağırladı. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz ve Senato üyeleri, Mudanya Üniversitesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, kendisinin de BUÜ mezunu olduğunu ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir vakıf üniversitesi kurmayı ilk kez 2004’te düşündük. O tarihte üniversite kurmak kolaydı. Herhangi bir bina bulmak ve bir dilekçe vermek kuruluş için neredeyse yeterliydi. Oysa ben büyük kampüsü, kütüphanesi, laboratuvarları, konferans salonları, spor salonları, dinlence ve eğlence yerleri olan bir yapı hayal ediyordum. Bu nedenle 2004’te bu girişimden vaz geçtik” dedi. Mudanya Üniversitesi’nin kuruluş sürecini de anlatan Bingöl, “2016 yılında bir vakıf kurduk. 2018 yılında müracaatlarımızı yaptık. İnşaata başladık. 2022 yılında denetimler tamamlandı ve üniversitemizin kuruluş çalışmaları 2022 mart ayında tamamlandı. Ardından YÖK ün incelemeleriyle mayıs sonunda eğitim ve öğretime başlama izni aldık. ÖSYM kitapçığına girmeye hak kazandık” diye konuştu.

MÜTAREKE’NİN 100. YILINDA BİLİM YUVASI KAZANDIRIYORUZ

Bingöl, şöyle devam etti: “İsmimiz Mudanya Üniversitesi. Malumunuz Lozan öncesi itilaf devletleri ile yapmış olduğumuz en önemli anlaşma Mudanya Mütarekesi’dir. Biz de Mudanya Mütarekesinin 100. yılında Mudanya’ya bir bilim yuvası kazandırıyoruz. Biz başta 7 fakülte olarak müracaat ettik. Ancak YÖK’ün ve çeşitli üniversitelerin değerlendirmelerini aldıktan sonra bazı fakültelerin birleştirilmesi ve bölüm sayısının aslında artırılmasının daha uygun model olduğunu gördük. Bu nedenle bazı fakülteleri birleştirerek, Mühendislik-Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler ve Sanat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’nu açtık. Şu anda her 3 fakültede birer bölüm ve Meslek Yüksekokulu’nda da 4 bölüm olmak üzere eğitim ve öğretime hazırız. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Saim Kılavuz ve senato üyelerine bu nazik ziyaretleri için en içten duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum.”

KILAVUZ: HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Bursa Uludağ üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz da, Gıyasettin Bingöl’ün kendi öğrencisi olduğunu vurgulayarak, “Gıyasettin Bey, öğrencilik yıllarında sıradan öğrenci değildi. Entelektüel ve sosyal bir kişiliğe sahipti. Dolayısıyla bu anlamda dikkat çekici biriydi. İlişkimiz o dönemden itibaren hiç bitmedi. Gıyasettin Bey’in dediği gibi artık üniversite kurmak kolay değil. Bugün bir üniversite kurmak için 80 milyon değerinde gayrimenkul 30 milyonda nakit parayı vakıf hesabını yatırıp bu paraya hiç dokunamıyorsunuz. Yine içinde bulunduğumuz kampüs gibi 400 milyonluk 500 milyonluk yatırım gerektiriyor. Ayrıca vakfettiğiniz bu parayı geri alamıyorsunuz. Yani bugün sistem daha doğru yere geldi” dedi. Kılavuz, Mudanya Ünivesitesi’nin resmi garantörü olduklarını da dile getirerek, “Mudanya Üniversitesi’nin ileri gitmesi için her türlü iş birliği ve desteği vereceğiz. Birlikte araştırma inceleme makaleler gibi bilimsel alanlarda ortaklılar yapacağız. Bilgi birimlerimizi genç Mudanya Üniversitesi’ne aktaracağız. Mudanya Üniversitesi’nin Bursa’ya ve Türkiye’ye faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun da, Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz ve senato üyelerine ziyaret için teşekkür ederek, “Genç Mudanya Üniversitesi olarak Uludağ Üniversitesinin deneyimlerinizden yararlanmak ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirmek istiyoruz. Gerek bilimsel, gerekse sosyal aktiviteler konusunda yardımlaşma talep ediyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi rehberliğinde bölgemize ülkemize yararlı bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğimize inancım sonsuzdur” dedi. Konuşmalarını ardında Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve akademik kadro, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör ve senato üyelerine kampüsü gezdirerek, bölümler, laboratuvarlar ve sosyal alanları tanıttı.