Olay Gazetesi Bursa

Mudanya sahil projesini tartıştı

Bursa Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda, Mudanya sahil yolunda yapılacak düzenlemeler STK temsilcileri ve vatandaşlarla paylaşıldı.

ÖMER BİLİK

Toplantıya Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala Bursa’nın geleceğine yönelik çalışmalarda Mudanya ve diğer sahil şeridinin önemine vurgu yaptı. Her iki konsey olarak lokal çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Pala, Türkiye’ye örnek olabilecek ortak bir konsey toplantısı gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Kazancı da sahil projesinde ilçede yaşayanların kafalarındaki soruları cevaplandırmak istediklerini dile getirdi. 

Mudanya Mütareke Binası’ndan Güzelyalı İDO iskelesine kadar yaklaşık 7 kilometrelik bandın tamamının projelerini hazırladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar da, sadece Mudanya sahillerini değil, 115 kilometrelik kıyıya cephesi olan Bursa’nın bütün kıyı bandını ele alacaklarını söyledi. 

Vardar, “Hemşehrilerimizle ortak akıl ve dayanışma ile onların da fikirlerini alarak Kent Konseyinin ruhuna uygun olarak değerlendirmelerini alarak Mudanyalılarla paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağımız Mudanya Sahil Projesi’yle ilgili sorular, öneriler, düşünceler, tavsiyeler neyse projelerimizin sunumuyla onları gözden geçirmiş olacağız. Biz buradaki proje sorunlarını tamamladık ve ihaleye çıkardık. Önümüzdeki günlerde müteahhidimizle faaliyete başlamış olacağız. Yer yer iskeleler, yürüme bankları, dolgu alanları, mevcut dolgu alanlarının düzenlenmesine yönelik projeler olup hemşehrilerimize bunları paylaşacağız” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR İLE İŞBİRLİĞİ

İlçe için hayati projelerin tartışıldığını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yaptıkları görüşmeler sonucu Mudanya için yapılacak projelerde birlikte karar alma ilkesine vardıklarını söyledi. 

Bu ilke doğrultusunda bir ilk yaşandığını ifade eden Türkyılmaz, “Hem halkın bilinçlendirilmesi hem katkıları alınması adına projenin en güzel hale dönüştürülmesi ile ilgili bir çalışmadır ve bu proje en güzel şeklini alacaktır. Bizler de katkılarımızı vereceğiz, bizim de Mudanya’yla ilgili hayal ve projelerimiz var. Mudanya Bursamız nefes aldığı, hayat bulduğu yer. Öyleyse buraya yapılacak bütün projelere, bütün hizmetlere birlikte karar almaktan başka doğru bir karar yok ve bu karar da bugün uygulamaya geçti” dedi. 

BİZE SORULMADI

Toplantıda söz alan vatandaşlar ise Sahil Projesi’nin demokratik bir ortamda kendilerine sorulmadığını, kendi fikirleri alınmadan bir halk oylaması yapılmadan bu kararın alındığını ifade ettiler. Doğal güzelliklerin bozulup suni güzellik yaratılacağı endişesini taşıdıklarını söylediler.