Perihan Sadıkoğlu, Güzel Sanatlar Birliği Derneği üyeleriyle Hakimevi’nde bir araya gelerek sanat yaşamı ve Mısırbilimi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sadıkoğlu konuşmasında, Türkiye’de genelde pek üzerinde durulmamış olan Mısırbilimiyle ilgili bilgi vererek “2003 yılında yüksek lisans tez konumu Antik Mısır olarak seçmemle başlayan yolculuğum, 2007 yılında Antik Mısır Sanatı ve Tarihsel Akıştan Günümüze Etkileri isimli kitaba dönüştü” dedi.
ANTİK MISIR EFSANELERİ
Mısırbilimci ve yazar Sadıkoğlu Puslu Yayınları’ndan çıkan son kitabı ‘Peri’nin Hiyeroglif Günlüğü’ ile ilgili de bilgi verdi. Sadıkoğlu, son kitabını Mısırbilimci olmak isteyen çocuklara ilham olması için hazırladığını belirterek şunları söyledi: ‘Ana karakterimiz Peri’nin arkadaşlarıyla kurduğu Mısırbilimi Kulübü ve Mısırlı Maha ile mektuplarla başlayan dostluğu büyülü bir maceraya dönüşüyor. İlk Mısırlı Sindrella masalı ve Osiris -İsis masalıyla Antik Mısır’dan günümüze gizemli bir yolculuğun anlatıldığı kitapta II.Ramses ve Nefertari’nin büyük aşk hikâyesinden ilham alan Nefes ile Demir’in aşkı da yer alıyor. Okuyucular, Mısır yazısı hiyerogliflerin emojilere dönüşme öyküsü gibi birçok bilginin sahibi de oluyorlar. Kitaptaki karakterlerle birlikte merak edip araştırmayı, araştırarak soru sormayı, düşünmeyi ve en önemlisi de yaratıcılığın önemini kavrıyorlar“ diye konuştu.
Türkiye’de hâlâ ‘Mısırbilimi’ kürsüsünün kurulamadığa dikkat çeken Sadıkoğlu, en büyük amacının üniversitelerde Mısırbilimi ile ilgili çalışmaların yapılması olduğunu belirtti.