Olay Gazetesi Bursa

Miniklerin hayalleri ‘Leyla’dan Sonra’ gerçek oluyor 

Çeşitli hastalıklarla mücadele eden çocukların dilekleri, ‘Leyla'dan Sonra' projesi ile yerine getiriliyor. Çocuklara, sosyal medya hesaplarından, bugüne kadar 4 bin 500'e yakın hediye ulaştırıldı.

DERYA DEMİR

Nefes borusundaki tümör nedeniyle 1.5 yaşındaki minik Leyla’nın yaşam savaşını kaybetmesinin ardından başlayan ‘Leyla’dan Sonra’ Projesi, çeşitli hastalıklarla mücadeleden küçük bedenlerin dileklerini gerçekleştirerek onlara yaşam umudu oluyor.

Daha 6 buçuk aylık olduğu sırada nefes borusunda bulunan tümör nedeniyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğü 1 yıl boyunca tek isteği camdan annesine her gün gösterdiği bisiklet olan minik Leyla’nın bu hayali için üniversite öğrencileri seferber oldu.

3 Tıp Fakültesi öğrencisi, Leyla’nın isteğini gerçekleştirmek amacıyla ‘1 çocuk 1 dilek’ projesini hayata geçirdi.

Aldıklar hediyeyi vermeye hazırlanan öğrenciler, Leyla’nın yaşam savaşını kaybettiğini öğrenince projenin adını, ‘Leyla’dan Sonra’ şeklinde değiştirerek, çeşitli hastalıklarla mücadele eden miniklerin hayallerini gerçekleştirmeye başladılar. 

BİR ÇOCUĞA BİR GÖNÜLLÜ

3 yıl önce 3 öğrencinin öncülüğünde hayata geçen bu projeye, şu anda 47 Tıp Fakültesi ev sahipliği yapıyor.

Projenin Bursalı yöneticilerinden Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Asan, 3 yıldır devam ettirdikleri çalışmayla, çocukların isteklerini yerine getirdiklerini söyledi.

Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Asan, “Fakültelerde hocalarımızdan onay aldıktan sonra çocuk hastaların ailelerin bize ulaşmaları için hemşire ve asistanlarına numaralarımızı veriyoruz. Çocuğa gönüllü olan arkadaşımızla bir yöneticimiz çocuğun yanına gidiyor. Gönüllümüz gittiğinde ona direkt olarak ne istediğini sormak yerine, sohbet sırasında ‘bir dilek hakkın olsa ne isterdin’ gibi soruları yönelterek dileğini öğrenmeye çalışıyor” dedi. 

“ÇOCUKLARLA SIKI BAĞLAR KURUYORUZ” 

Gönüllülerin çocuklarla sıkı bir bağ kurduğunu vurgulayan Asan, “Çocuklara o kadar bağlanıyoruz ki onlar bizi artık ablaları gibi, aileleri ise sırdaşı gibi görüyor. Gönüllü olarak çocuğun doğum gününden tutundan her şeyiyle ilgileniyoruz. Çocukların en büyük isteklerini öğrenip sosyal medya hesabımızdan paylaşıyor ve hediyeyi ulaştırmak isteyen gönüllüler arıyoruz. Çucuğun hediyesi asla anne ya da babasının söylediği bir şey olmuyor. Çocuk ne isterse o oluyor. Çünkü çocuğun bir çıkarı yok, o an ne isterse onu söylüyor. Örneğin bir çocuk çubuk kraker isterken, bir başka çocuk sadece bizim onunla oyun oynamamızı istiyor. Bizim bu projeden herhangi bir çıkarımız yok. Tek amacımız hastalıkla boğuşan bu çocukların dileklerini yerine getirebilmek. Şuana kadar 4 bin 442 çocuğa hediyesini ulaştırdık. Artık çocuklarımızın dileğini yerine getiren belli bir gönüllü kitlesine sahip olduk” diye konuştu.