Duruk, Türkiye’de yıllık 20 milyon ton meyve üretimi bulunduğunu hatırlatarak, bunun 1,3 milyon tonunun meyve suyu endüstrisi tarafından işlendiğini belirtti. Türkiye’nin yıllık meyve suyu tüketiminin 1 milyar litre olduğunu vurgulayan Duruk, limonata da dahil olduğunda rakamın 1,2 milyar litreye yükseldiğini ifade etti. Duruk, ‘’Türkiye’de kişi başına düşen yıllık meyve suyu tüketimi 10-11 litre civarında. Ancak henüz bu yeterli değil. Söz konusu rakam ABD’de 40 litre, Almanya’da 30 litreden fazla, Hollanda’da yaklaşık 30 litre, Avusturya ve Fransa’da 25 litre civarında. Yani ABD ve Avrupa’nın önde gelen ülkelerine göre epey gerideyiz” dedi.