Tatlıoğlu, bu projenin Orhaneli’nde 30 bin kişiye ekmek kapısı olacağını ve şehre olan göçü engelleyeceklerini ifade etti.
Maden OSB’de gelinen son noktayı anlatan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 61 fabrikanın teyidini aldıklarını dile getirdi. Bu aşamada temelleri atmak için yer alımlarına başladıklarını vurgulayan Tatlıoğlu, ‘Yer alımlarından sonra zannediyorum sene sonuna kadar fabrika inşaatlarımız da başlar” diye konuştu.
Yatırımcıların Orhaneli’ne geldiğini söyleyen İrfan Tatlıoğlu, ‘Çin’den ve Belçika’dan yatırımcılar geldi. Almanya’dan bir sanayici, ‘OSB’nin tamamını yapayım, size satayım.
Ben üreteyim, ben satayım’ gibi teklifler getirdi. Ama biz yerli sermaye dediğimiz, bizim işadamlarımızla beraber yapmak istiyoruz. Ben hemen fabrikama başlayacağım, yerimi alacağım’ diyorlar’ değerlendirmesinde bulundu.
Tatlıoğlu, ‘Biz bunu kendimiz biçer, kendimiz üretirsek, biçilmiş şekilde satarsak, 5 TL yerine 15 TL’ye satacağız, dolayısıyla katma değeri daha fazla olacak. Artıklarından evlere süs eşyası, vazolar, çeşitli aksesuarlar, hediyelik eşyalar yapabileceğiz’ diye konuştu.
‘SUYLA KESECEĞİZ’…
Projenin çok ayaklı bir kalkınma pozisyonu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ‘En önemlisi mermerde de Türk markası olacak. Meslek yüksekokullarımızda artıklardan nasıl yararlanabiliriz çalışmaları olacak, işadamlarımızın AR-GE çalışmaları olacak.
Mermerin tozunun bile çeşitli yerlerde kullanılabilmesi için imkân var. Mermer tabiattan çıkıyor. Tozu olmayacak, etrafı batırmayacak, pis kokusu olmayacak, doğayı kirletmeyecek. Mermeri sadece suyla keseceğiz, bu suyu da kapalı sistem içinde süzüp tekrar çalıştırabileceğiz.
Tozundan bile yararlanabilecek şekilde bir sistem geliştirdik. Çok temiz, çok steril olacak. Teknik olarak en yüksekteki atölyelerden yapacağız, mümkün oldukça. Aynı zamanda orada bir üniversitemiz olacak, bütün ürünleri gösteren bir fuar alanımız olacak’ dedi.