Kuşkonmazdaki kanser riski

Bugüne kadar kansere karşı koruyucu olduğu belirtilen kuşkonmazla ilgili Nature dergisinde yayınlanan bir araştırma, kuşkonmazın kanserin yayılma hızını artırdığını ortaya çıkardı.

Kuşkonmazdaki kanser riski

Araştırmada İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, kuşkonmaz, beyaz et ve deniz ürünlerinde bulunan asparajin maddesinin özellikle meme kanserinin büyüme ve yayılma hızını artırdığını savundu.

Bilim insanları kanserli hücrenin tümörden ayrılıp başka yere sıçrarken asparajini kullandığını ortaya koydu. Bir protein yapı taşı olan asparajin, adını aslında kuşkonmazdan alıyor. Fareler üzerinde yapılan deneylerde asparajin olmadan meme kanseri hücrelerinin büyümediği de tespit edildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X