Olay Gazetesi Bursa

Kurban etini böyle pişirenler dikkat!

Kurban Bayramı'nda önemli noktalardan biri de kurban etini doğru pişirmek. Doğru pişirerek tükettiğimiz etlerden en iyi şekilde faydalanabilir, sindirim sistemimizin güçlenmesi için önemli bir adım atabiliriz. Bu sayede bayramda hem formunuzu koruyabilir hem de küçülerek kilolardan kurtulabilirsiniz. Dr. Fevzi Özgönül, kurban etinin en güzel şekilde nasıl pişirilmesi gerektiğini madde madde açıkladı.

1) Kurban etimizin çok yağlı kısımlarını iyice temizleyip küp küp doğrayalım.

2) Eti rahatlıkla pişeceği büyüklükte bir tencereye alalım.

3) Kesinlikle tereyağı veya kuyruk yağı koymayalım, eti kendi yağıyla pişmeye başlamalı.

4) Çatal, bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayalım. Yoksa etin içerisindeki su fazlasıyla dışarı çıkar, böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.

5) Eti mutlaka çok kısık ateşte ve tencerenin kapağı tam kapalı şeklide kendi suyunda pişirelim. Bu süreçte tuz eklemeyelim.

6) Etin tam anlamıyla pişmesine gerek yoktur. Suyunun azalması ve yarı yarıya pişme işlemi gerçekleşmesi yeterlidir.

7) Etin besin değerini kaybetmemesi için çok hızlı pişirmememiz gerekiyor.

8) Büyükçe bir derin tavaya iç yağını ( organları çevreleyen ve besin değeri çok yüksek olan yağ) çok küçük parçalara ayırıp bu tavada yavaş ateşte iyice eriyene kadar pişirin.

9) Bu yağın miktarı etin yüzde 25’i kadar olmalıdır. Yani bir kilo ete karşılık 250 gr iç yağ olmalıdır.

10) Daha sonra bu yağı pişirdiğimiz etin içerisine karıştırıp pişirmeye devam etmeliyiz. Etin suyu tam olarak çekildiğinde tuz ve baharatlar ekleyerek afiyetle yiyebiliriz.