SEYİT GÜNDOĞAN
Bursa gibi çok sayıda milletvekili olan şehirlerde milletvekillerini mutlaka bakanlıklar bazında düşünerek belirlemek gerektiğine dikkat çeken Yalçın, “Kentin tarım, sanayi, esnaf, maliye, ekonomi, ulaşım sağlık, eğitim gibi konularında uzman milletvekilleri olmalı. O konuda otorite ve sistem izleyecek bir milletvekili olmalı. Tüm konulardan tüm milletvekilleri ilgilendiği zaman detaylarına hakim olması mümkün değil. Uzmanlık düzeyinde bilemezse çözüm üretmesi çok zor” dedi.
“SİYASETE BİLİMSEL KATKI KOYMAK İSTİYORUM”
OLAY Medya’yı ziyaretinde konuşan Yalçın, kentin hava kirliği, ulaşım, sağlık eğitim başta olmak üzere her alandaki sorununu masaya yatırarak bilimsel temelli siyasete katkı koymak istediğini söyledi.
Milletvekilliği ile ilgili karar almasının esas nedeninin bu olduğunu ifade eden Yalçın, milletvekili olarak bir yandan merkezi hükümetle ilgili konulara yoğunlaşacaklarını, diğer yandan yerel yönetimlerin Ankara’yla koordinasyonunu sağlayacaklarını söyledi.
Yalçın, demokratikleşme ile temel hak ve özgürlükler konularında da çalışmak istediğine dikkat çekerken, Türkiye’nin bu konularda bir çok adımlar attığnı ancak hala kritik eşiği aşamadığını ve daha çok mesafe alması gereken yerler olduğunu kaydetti.
“İYİ BİR TAKIM ÇIKACAK”
Temayülün ardından genel merkezin alacağı karar doğrultusunda 235 kişi arasından Bursa için iyi bir takım çıkacağına inandığını vurgulayan Yalçın, “Bu takım, donanımlı ve bir konuda uzmanlığı olan insanlardan oluşmalı. Her birinin halkla ilişkileri güçlü olmalı. Bursa basını çok rahat ulaşabilmeli. Teşkilatlarımızla arası güçlü olmalı. Yerel yöneticilerimizle ve bürokratıyla uyumlu, yorulmayacak heyecanı olan bir takım olmalı. Birbirleriyle yarışan değil, hizmette yarışan bir takım olmalı. Milletvekillerinin üç dönemki performanslarını dikkat alarak bu performansların üzerinde bir takım kurmak lazım” dedi.