Taha TÜTÜNCÜ
Türk Kızılay Bursa İl Merkezi’nin bağışçı firmaların katkılarıyla hayata geçirdiği Emrah-Hatun Yılmaz Aşevi, Hacivat Mahallesi’nde düzenlenen bir törenle kapılarını açtı. Açılışa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Nilüfer Kaymakamı Murat Sözen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay Bursa İl Başkanı Murat Tutanç ve çok sayıda Kızılay gönüllüsü katıldı.
AFET ANINDA 25 BİN KİŞİYE ULAŞACAK
Brev Yapı’nın anne ve babalarının adını yaşatmak amacıyla katkı sağladığı Emrah-Hatun Yılmaz Aşevi, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyor. Açılan aşevi, Yıldırım ve Nilüfer kaymakamlıklarının destekleri ile şu anda haftanın 5 günü sıcak yemek, bir gün de kahvaltılık olmak üzere 270 ihtiyaç sahibinin evine ulaşıyor. Şubat ayından itibaren Osmangazi ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine de hizmet vererek bu sayıyı günlük bin 500 kişiye çıkarılması hedefleniyor. Tamamen bağışlarla faaliyet gösteren aşevi, olağanüstü afet durumlarında ise 25 bin kişiye yemek ve 35 bin kişiye çorba ulaştırabilecek kapasiteye sahip.
“HATAY’DA 40 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK VERDİK”
Türk Kızılay Bursa İl Başkanı Murat Tutanç, 6 Şubat depreminde Bursa Şubesi olarak, 72 saat içerisinde Hatay’da bir mutfak kurarak günde 10 bin kişiye hizmet verdiklerini ifade ederek, “Hatay’daki mutfağımızda kısa süre içerisinde günlük 10 bin olan sayımızı 40 bine çıkardık. 100’den fazla köye yakacak ve soba ulaştırdık. Bu süreçte önemli tecrübeler edindik. Bursa’da daha önce faaliyet gösteren bir aşevimiz vardı ancak yetersiz kalıyordu. Bugün burada, Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ın yer tahsisinde yanımızda olmasıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu aşevi bizim değil, milletimizin aşevidir. Buradan çıkacak yemeklerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
“HEDEFİMİZ HER İLDE BİR AŞEVİ VE SOSYAL MARKET”
Türkiye genelinde 44 olan aşevi sayısının 45’e ulaştığını dile getiren Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, “2025 yılı stratejik planlarımızda, her ilde bir aşevi ve sosyal market kurmayı hedefliyoruz. Bu merkezler sadece yemek ulaştırma noktası değil, aynı zamanda birer iyilik köprüsü olacak. Yılın her günü hizmet verecek ve adresi belli sabit yardım noktaları olarak çalışacaklar. Aşevlerimiz sadece yemeğe ve ekmeğe ulaşamayanlar için değil, yaşlı nüfusumuz için de çok önemli. Vatandaşlarımıza bir kap sıcak yemek ulaştırmanın mutluluğunu gönüllülerimizle yaşıyoruz. Bursa’daki bu aşevinin bereketli olacağına inanıyorum. Aynı zamanda bu aşevi afet zamanında yemek ulaştırmaya da hizmet edecek” ifadelerini kullandı.
“SADECE YILDIRIM’IN DEĞİL BURSA’NIN AŞEVİ”
Kadim bir gelenek olan aşevinin halen yaşatılmasından mutluluk duyduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugün burada bu geleneğin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Bu aşevi, sadece ihtiyaç sahiplerine değil, ekonomik durumu yerinde olup yemek yapmaya imkanı olmayan yaşlı vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Bugüne kadar kendi aşevimizden götürüyorduk. Bundan sonra Kızılay’ımızla birlikte bu görevi yerine getireceğiz. Bizler birlik ve beraberliğinin işin besmelesi olduğunu biliyoruz. Bu sayde kentimize bir çok hizmet kazandırdık. Bu aşevi sadece Yıldırım’ın değil tüm Bursa’nın aşevi” diye konuştu.
HACİVAT MAHALLESİ’NE MÜJDE
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz aşevi açılışnda Hacivat Mahallesi sakinlerine de bir müjde verdi. Yılmaz, “Hacivat Mahallesi gelişen bir bölgemiz. Bu bölgede 40 yıldır süregelen tapu sorununu ortadan kaldıracak son hamleyi yapmış bulunuyoruz. Bugün itibarıyla bu sorunun imar uygulaması konusunda askı sürecini başlattık. Önümüzdeki haftada sonuçlanmış olacak. Bölgenin, Bursa’nın gelişen bir yüzü olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.