Yardımcı, maliyet artışına rağmen 2018 ve 2019’da kırmızı et fiyatının aynı seviyede olduğunu söyledi. Büyük ve getirisi yüksek bir sektör olan hayvancılığın desteklenmesinin önemine dikkati çeken Yardımcı, ‘’Hayvancılık çok iyi gidiyor. Devlet hayvancılığa destek musluklarını açıyor. Türkiye’de güzel gelişmeler yaşanıyor” dedi. Hayvancılıkta büyük üreticiler yerine aile işletmesi modelinin çok daha yararlı olacağını vurgulayan Yardımcı, ‘’80-100 hayvanın beslendiği küçük aile işletmelerinin desteklenerek yaygınlaştırılması gerekiyor. Aile çiftlikleri kurulursa kırmızı ete zam olmaz. Şu an için kırmızı ete zam görünmüyor. Yeni buzağılar alınıyor, eskiler ahırdan çıkıyor. İki yıldır kırmızı ete sadece 2 lira zam yapıldı. Hatta ramazanda fiyatları aşağıya çektik. Türkiye genelinde söz vermiştik, iki senedir sözümüzde durduk” diye konuştu. Yardımcı, Türkiye’de kişi başı yıllık et tüketim miktarının 2 kilogram artarak 18 kilograma ulaştığını dile getirdi.