Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015’in son (dördüncü) çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, geçen yıl son çeyrekte sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,7 azaldı.
Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 8,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 düşüş gösterdi.
Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın son çeyreğinde, Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre yüzde 21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 26,2 azaldı. Söz konusu dönemde bu üretim 297 bin ton oldu.
TÜİK verilerine göre kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:
Yıl | 1.Dönem | 2.Dönem | 3.Dönem | 4.Dönem | Toplam (Yıllık) |
2011 | 157.932 | 171.595 | 173.177 | 274.210 | 776.915 |
2012 | 171.465 | 183.017 | 196.108 | 365.255 | 915.845 |
2013 | 208.597 | 212.885 | 206.466 | 368.177 | 996.125 |
2014 | 184.975 | 218.432 | 202.530 | 402.335 | 1.008.272 |
2015 | 210.475 | 261.871 | 380.162 | 297.000 | 1.149.508
|