Silivri’de konuşan Pakdemirli, Silivrili çiftçilerin özellikle kanola üretiminde ilk iki sıraya yerleştiğini, bu alanda yüzde 700’lerden fazla artış yakalandığını anlattı. Pakdemirli, Türkiye’de kanola üretiminin tarihinin yeni olduğunu belirterek, ”Kuraklığa dayanıklı olması, alternatif ve yenilebilir bir yağ olması nedeniyle aslında kanola çok önemli bir ürün. Tabii kanolada dikkat etmemiz gereken bazı hususlar olmakla birlikte son derece önemli bir ürün olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi. Kanolanın yabani hardal bitkisinin ıslah edilmiş versiyonu olduğunu anımsatan Pakdemirli, ”Kanolanın ciddi bir katma değeri var. O yüzden kanola üretimini özellikle kuraklığa dayanıklı bir ürün olarak desteklememizde fayda olduğunu düşünüyorum” dedi.