Toplantıda, Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olan ve olmayı planlayan firmaların temsilcileri hazır bulundu. BUSİAD Başkanı Günal Baylan burada yaptığı konuşmada, “Platforma gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Birliktelik çerçevesinde yürütülecek projelerle farkındalık yaratarak Bursa’da bu platformun daha da güçlendirilmesi adına gereken çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.
BURSA’NIN GÜCÜNÜ GÖRDÜK
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın da, “Siyaset, çalışma yaşamı, eğitim ve sağlık alanında kadınların sadece sayısal olarak varlıklarının arttırılması değil, toplumsal yaşamda kadın erkek eşitliği temelli dönüşüm yönünde bir çağrı olarak okunmalıdır diyerek başlattığımız platform davetimize çok fazla talep oldu. Bugün Bursa’nın gücünü tekrar görmüş olduk” diye konuştu.
KELEBEK ETKİSİ ŞEKLİNDE YAYILACAK
BM Global Compact Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu Eş Başkanı ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, Bursa’da güçlenen bu hareketin diğer şehirlere de örnek olacağını dile getirerek, ”Bir kelebek etkisi şeklinde yayılacak. Ülke çapında çok sayıda özel firma ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda çalışmaları var. Böyle bakıldığında 2017’de kadının güçlendirilmesi çalışmalarının ivme kazanacağı bir yıl olacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
SLOGAN VE LOGO
Toplantıda platformun vizyonu, vermek istediği mesajı, sloganı ve logosu gibi gündem maddeleri üzerinde de durularak ilgili aksiyonlar değerlendirildi.
WEP’s imzacısı olarak platforma davet edilen firmalar da şu şekilde sıralandı:
“Akademika Ambalaj, Akteks, Borusan, Bosch, Coats, Coşkunöz Holding, Elemeği, Eker, Evinoks, Gökçelik, İnoksan, Marigold Otel, May Tohum, Plaza Tur, Prysmian Group, Renault, Rollmech, Seger, TOFAŞ, Valeo ve Yeşim Tekstil.”